El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT vol atendre el Consell de Garanties per la partida del referèndum
  • CA

 

El PDeCAT aposta per atendre el dictament del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) pel que fa a la partida pel referèndum del pressupost. En aquest sentit s’ha referit la coordinadora general del partit, Marta Pascal, en la roda de premsa d’aquest dilluns, posterior al Comitè Nacional. Els exconvergents no volen ignorar el dictamen unànime del CGE, que va declarar inconstitucionals les partides pel referèndum.

La prioritat del PDeCAT és que el referèndum es faci dins dels marcs legals establers. Pascal ha subratllat que “hi ha marge per fer les coses ben fetes”, i ha apuntat que la coalició de JxSí està disposada a parlar amb la CUP per trobar una proposta unitària després de la sentència del CGE. Aquesta setmana uns i altres es reuniran per prendre una decisió, aprofitant el plenari al Parlament. “Farem el referèndum dins la legalitat”, ha insistit Pascal.

Distància amb CDC i el cas Palau

 

D’altra banda, el PDeCAT ha volgut marcar distàncies amb l’antica CDC, que aquest dilluns ha quedat directament esquitxada pel cas del Palau de la Música. Segons ha avançat la SER, la Fiscalia Anticorrupció ha assenyalat l’exconseller de Justícia del darrer executiu d’Artur Mas, Germà Gordó (exgerent del partit), com el contacte polític amb els empresaris en l’anomenada trama del 3%.

 

Segons Pascal, però, al PDeCAT li repugnen les males praxis: “Demano justícia àgil i simètrica per tothom. Estem fent les coses ben fetes, i la corrupció ens fa fàstic. Estem determinats perquè el que estem fent està ben fet”, ha opinat la coordinadora general del partit.

 

Joan Tardà, a l’acte de campanya d’ERC | ACN

 

 

Pal a ERC…

 

A més, Pascal ha llença’t un dard contra ERC, partit amb qui formen la coalició del PDeCAT. La coordinadora general ha respost al diputat al Congrés Joan Tardà, que aquest dissabte va demanar un aplaudiment pels dos governs Tripartits, en l’acte dels republicans al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

 

“Si Tardà apel·la l’esperit del Tripartit, és que apel·la l’hegemonia de l’esquerra i no la de la centralitat política. La centralitat, a banda de pregonar-la, s’exerceix”, ha deixat anar la representant del PDeCAT.

 

…i a Patxi López

 

Finalment, Pascal també ha criticat les paraules de Patxi López, candidat a liderar el PSOE i expresident del Congrés, que ha demanat aturar “la bogeria” de l’independentisme. “Són declaracions prodemocràtiques, això és un moviment pacífic, de suma i inclusiu”, ha respost Pascal.

 

En aquest sentit, la coordinadora general del PDeCAT s’ha dirigit al PSC per preguntar si comparteixen l’opinió de López, i si els socialistes catalans estan còmodes amb aquestes declaracions del líder dels socialistes bascos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa