El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT vaticina un Govern “amb els mateixos defectes i vicis” que l’anterior
  • CA

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha lamentat aquest dimarts l'”espectacle” viscut després que el Parlament no hagi investit en segona volta al candidat d’ERC, Pere Aragonès, així com que comenci el compte enrere d’una possible repetició electoral. En roda de premsa telemàtica, ha criticat que, després de mes i mig de les eleccions, ERC i Junts encara no hagin tancat un acord d’investidura per a formar Govern. Solsona creu que al·legar que no hi ha hagut temps per a negociar “és una falta de rigor i de respecte que no envia un bon missatge a ningú” i augmenta la desafecció dels ciutadans cap a la política. Per a Solsona, “la inestabilitat actual perjudica els interessos dels catalans”, i ha vaticinat que l’ocorregut aquests dies serà un avanç del que pot passar durant tota la legislatura si hi ha acord.

El futur Govern que pot haver-hi entre ERC i Junts pot tenir els mateixos defectes i vicis que el de l’anterior legislatura. Si comença com han començat les investidures, estarà marcat pels retrets que hi ha hagut entre els mateixos socis”, ha advertit. En la seva opinió, tots parlen d’unitat però cada vegada és més difícil que algú la practiqui, i creu que les negociacions entre ERC i Junts són “més una discussió per a mantenir espais i equilibris de poder i control en el Govern, que per a determinar les polítiques que es necessiten per a la recuperació del país”. És més, considera que s’han centrat més “a buscar un acord sobre la base del paper que ha de tenir el Consell per la República (CxRep)” que a debatre sobre les propostes socials i econòmiques del preacord entre ERC i la CUP, que el PDeCAT critica.

A més, ha reclamat que es tingui en compte al PDeCAT quan es parla que l’independentisme ha superat per primera vegada el 50% dels vots, i que no s’intenti “obviar ni menysprear” el seu pes en el Congrés, en les diputacions, ajuntaments i consells comarcals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa