El PDeCAT i el PNB no aniran junts a les eleccions europees

El partit nacionalista basc assegura que en els propers dies "formalitzarem un acord de col·laboració institucional postelectoral" amb el PDeCAT

 

El PDeCAT i el PNB no es presentaran junts a les eleccions europees del proper mes de maig. Així ho ha confirmat el partit nacionalista basc mitjançant un comunicat aquest dijous al matí. El text comença explicant que "després de la conversa que han mantingut aquest matí Andoni Ortuzar i David Bonvehí, conegudes les deliberacions d'ahir de l'Executiva del PDeCAT i atès el criteri expressat també ahir pel Euzkadi Buru Batzar, el PNB entén, respecta i accepta que la situació política catalana porti al PDeCAT a la conformació, de cara a les Eleccions Europees del 26 de maig, d'una candidatura exclusivament catalanista i coherent amb el procés polític que allí es viu en els últims anys".

 

Tot i això, el PNB deixa clar que "això no és obstacle perquè totes dues formacions, a les quals ens uneixen dècades de relació i fraternitat política, puguem continuar col·laborant en les diferents institucions parlamentàries, especialment en el Parlament Europeu. Per això, en els pròxims dies EAJ-PNB i PDeCAT formalitzarem un acord de col·laboració institucional postelectoral que tindrà com a objectiu la defensa d'Euskadi i Catalunya en el Parlament Europeu i la reivindicació d'una veu i d'una representació justes per a totes dues nacions en el futur d'Europa, així com la cerca de solucions al problema no resolt de l'encaix d'Euskadi i Catalunya tant en el marc de l'Estat espanyol com a la Unió Europea".

 

  

 
I conclou: "EAJ-PNB confia a poder tancar en les pròximes dates un acord de coalició amb Coalició Canària i Compromís per Galícia, formacions amb les quals té avançades les converses".

 

 

Comentaris