El PDeCAT es reivindica com el “vot clau” per recuperar el “prestigi” de Catalunya

El partit defensa la baixada d'impostos per a les classes mitjanes i el dret a la propietat privada

El PDeCAT ha donat el tret de sortida a la campanya electoral reivindicant-se com el “vot clau” per recuperar el “prestigi” de Catalunya davant l’actual “desgovern” de JxCat i ERC. El partit ha defensat el dret d’elecció dels centres educatius, la baixada d’impostos per a unes classes mitjanes “fiscalment ofegades” i el dret a la propietat privada front l’ocupació dels habitatges. La formació també s’ha presentat com el “vot clau” per reivindicar el 9-N i l’1-O. “Som els independentistes que coneixen la realitat del carrer”, ha assegurat la candidata del partit a les eleccions, Àngels Chacón. Tots els candidats han destacat la importància del “territori” en un acte amb connexions telemàtiques a les seus de Girona, Reus i Lleida.

La candidata del PDeCAT a les eleccions ha assegurat que el partit se centrarà en “recuperar” el “prestigi” de les institucions i convertir Catalunya en una “potència” econòmica. “Serem claus perquè el país surti d’aquesta paràlisi a la qual l’han abocat els partits que lideren Laura Borràs i Pere Aragonès. Discrepàncies, improvisació, manca de coordinació. De debò que hem de prorrogar aquest Govern? La ciutadania no mereix aquest Govern”, ha etzibat Chacón.

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la número dos a les eleccions, Joana Ortega, que ha assegurat que el que separa el PDeCAT de JxCat i ERC és la “incompetència” manifesta en els moments “més importants”. Com a exemple, l’exvicepresidenta del Govern ha criticat la gestió de la pandèmia a les residències o els ajuts per als autònoms, unes “gimcanes incomprensibles” per a milers de persones.

En les seves intervencions, els candidats han insistit reiteradament en la importància de mantenir i crear llocs de treball per generar riquesa i prosperitat i garantir l’Estat del Benestar. “El PDeCAT volem treballar colze a colze amb les pimes, els autònoms i les persones que aixequen el país”, ha resumit Ortega.

El número tres a les eleccions, Marc Castells, ha demanat “tornar a prestigiar la cultura de l’esforç” i ha assegurat que “el millor subsidi és un lloc de treball”. Per fer-ho, Castells ha defensat deixar de banda els “radicalismes” i abordar les qüestions necessàries per Catalunya des de la “centralitat”. L’alcalde d’Igualada també ha reivindicat l’aposta del partit pel territori, amb “candidats de quilòmetre zero”.

De fet, l’acte ha comptat amb intervencions telemàtiques des de les seus del partit a Girona, Reus i Lleida, on els candidats han exposat les reivindicacions de cada regió. L’actual alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha reclamat un “nou estatus” econòmic, polític, territorial i cultural per a les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran i ha demanat “fixar estratègies comunes” per competir en igualtats de condicions.

Des de comarques gironines, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha reclamat un increment de la inversió tant viària, com ferroviària i de transport públic a la zona, així com estendre la xarxa de fibra òptica. El cap de llista del PDeCAT a les comarques gironines ha assegurat que Catalunya es troba immersa en una crisi econòmica, social, sanitària i de “desgovern” i ha demanat una “resposta ferma”. “Volem ser indispensables en la política catalana, tenir la clau de la governabilitat”, ha manifestat. Per fer-ho, Dulsat ha proposat “escapar” de la “radicalitat” política i abordar els problemes de la ciutadania des del “carril central”, reduint la pressió fiscal i retornant el “prestigi” a les institucions.

El cap de llista del partit per Tarragona, Marc Arza, ha reivindicat el llegat del partit i ha proposat “reconstruir” el país per “desvetllar” com a nació davant un “país que no funciona”. L’acte d’inici de campanya ha tingut lloc al Recinte Modernista de l’Hospital Sant Pau, a Barcelona. “El modernisme era una nació en moviment que s’havia redescobert com un projecte nacional perquè era un país que funcionava. Funcionava l’economia, la societat, l’art, la literatura, el país sencer”, ha explicat Arza.

Més informació

Comentaris

  Ricard 29/01/2021 1:52 pm
  Quin missatge electoral més buit. Mare meva. I critiquen el govern del que han format part (sic).
  RAMON A 29/01/2021 12:06 pm
  Molt bona aquesta molt bona
  Ramon 29/01/2021 11:37 am
  Molt d'acord amb en fat boy.
  Berta 29/01/2021 11:27 am
  Pandilla de chichinabos ! Ho sento algu ho tenía que dir
  fat boy 29/01/2021 10:47 am
  Prefereixo que ens tinguin por a que ens reconeguin cap prestigi.
  fenollosa, llavador miquel, llorens i no se quants cognoms mes, tots inventats... 29/01/2021 8:45 am
  “Recuperarem el prestigi de Catalunya i ens cagarem a sobre dels patriotes de Cañas y Barro... Travesarem el Sinia, Sònia, Síndria o com collons es digui aquella riera seca, us fotrem dosties catalufos de valencia, fills dels soldats del rei Jaume I ja ho deia el meu avi de valencians i madrileñs en tenim els collons plens veniu veniu al reine de valencia on tenim el cervell tarat de tanta porvora i de paella amb verdures, carn de rata i xorisu veniu que fotrem un cabàs dosties...” Quin fastin de gent! I que els tinguem tant a prop...
  Calvet de Colau, comunisme per la misèria dels catalans 29/01/2021 8:37 am
  Aquests sort en tenen del comunista i esclau de laColau, Sir Damiá I de Calvet, un personatge sinistre, gandul, manjador de nomines des de que va nèixer. Calvet del Sindicat de Ll9gaters, vales mucho chaval
  Ramon 28/01/2021 10:52 pm
  Tant de bo que tingueu èxit i també tant de bo que el vostre èxit no ajudi involuntàriament Espanya en llur objectiu fonamental de fer que ERC quedi per davant de Junts per Catalunya.
   Ricard Abad 29/01/2021 12:41 am
   Per desgracia el resultat serà PSC, ERC, JxC Tots els que ens manifestem aquí som majoritàriament de junts però hi ha una majoria callada, poruga i molt covard que mai no diuen res però acaben votants als altres. Aquest país no te remei. Som una colla de tietes.
    Ramon 29/01/2021 8:30 am
    Jo en canvi no tinc cap dubte que Junts per Catalunya quedarà clarament per davant d'ERC. I això és el fonamental. També ho és per Espanya, tot i que per Espanya serà molt mala notícia, evidentment. Espanya sap que aquí no hi haurà rendició, claudicació nacional, fins que ERC quedi per davant de Junts per Catalunya. I això, llevat que facin tupinada directa amb el vot per correu, no passarà. Pot passar que el Menistro de la Mort quedi en primer lloc, igual que el 2017 va quedar-hi Colono's, això sí. Però, sent dolent, seria menys greu.

Nou comentari