El Parlament tramita les esmenes de JxCat i ERC a la moció independentista de la CUP

Els dos partits volen eliminar tota referència a la declaració de sobirania del 9N, que van aprovar plegats com a Junts pel Sí, per evitar possibles conseqüències jurídiques

 

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dimarts admetre a tràmit les esmenes que han presentat Junts per Catalunya i Esquerra Republicana a la moció independentista de la CUP, que ha generat polèmica perquè l’oposició i els lletrats de la cambra opinen que contravé resolucions del Tribunal Constitucional. Fonts parlamentàries han explicat que les esmenes s’han aprovat amb els vots de la majoria de la Mesa i amb l’oposició dels dos membres de Ciutadans, que volen que el Parlament freni qualsevol iniciativa relacionada amb aquesta moció. Tant JxCAT com ERC busquen eliminar de la moció qualsevol referència a la declaració del 9N, que totes dues formacions van aprovar com a Junts pel Sí i que afirmava que la sobirania del Parlament de Catalunya estava per sobre de l’autoritat del Tribunal Constitucional. Segons afirmen, la raó d’això és evitar posar en risc els membres de la Mesa que han avalat la tramitació de la moció.

 

Així, JxCAT i ERC volen que la cambra reafirmi la seva voluntat d’avançar cap a la independència de Catalunya evitant les conseqüències jurídiques de fer referència a la resolució del 9N. Ara, els partits tenen 48 hores per convèncer la CUP perquè accepti aquestes esmenes, ja que la votació està prevista per aquest dijous al matí.

Nou comentari