El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament tomba una moció de Cs que criticava “submissió” de Torra a Puigdemont
  • CA

 

 

El Parlament ha rebutjat aquest dijous una moció de Cs que buscava reprovar el president de la Generalitat, Quim Torra, per la seva “constant submissió i el continuat homenatge” cap al president a l’exili Carles Puigdemont. La iniciativa del partit d’Inés Arrimadas s’ha rebutjat amb 71 vots en contra: JxCat, ERC, els comuns, la CUP i la diputada no adscrita Elisenda Alamany; les 17 abstencions del PSC i per altre costat, els 37 vots a favor del PP i Cs.

 

La moció també volia que la Cambra constatés que el Govern català està posant les institucions “a les ordres d’un fugit de la justícia, i d’uns quiosquets separatistes” però, de nou, aquest punt no ha prosperat. L’encarregada de defensar la moció pel partit taronja ha estat Lorena Roldán, que ha criticat el “clima asfixiant” en què el Govern sotmet els ciutadans amb el procés independentista, i ha considerat que la legislatura actual a Catalunya pot definir-se ja com una legislatura perduda. També s’han rebutjat altres punts de la mateixa moció en què, per exemple, també es criticava la tasca del president del Parlament, Roger Torrent, per posar la Cambra catalana “sistemàticament al servei i als interessos del Govern”.

 

A més, la Cambra ha tombat un altre punt en què es criticava a la Generalitat per no haver registrat ni presentat els Pressupostos de la Generalitat del 2019 davant del Parlament i li recordava que els comptes actuals són les prorrogades del 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa