El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament investiga una queixa contra l’exlletrat major per assetjament
  • CA

La Mesa del Parlament està recollint informació com indica el seu protocol per valorar com actuar davant una queixa per assetjament laboral i psicològic pel tracte de l’exlletrat major del Parlament Antoni Bayona contra una funcionària de la cambra, informació que han avançat diversos mitjans i ha pogut confirmar EL MÓN de fonts de la presidència. Bayona va protagonitzar un incident ahir amb la secretària general del Parlament per unes declaracions fetes a la premsa en què es mostrava crític en com s’havien gestionat les llicències per edat. Després de l’intercanvi de retrets, avui ha transcendit l’existència d’aquesta queixa.

El propi exlletrat major, la funcionària afectada i una altra treballadora formaven part de l’Organisme d’Accés a la Informació Pública (OGDAIP), que dirigia Bayona. La funcionària denunciant va enviar la queixa a la secretària general del Parlament, Esther Andreu, que va reenviar l’escrit a la Mesa. La treballadora va dimitir de l’organisme el 25 de novembre, segons ha informat l’agència ACN.

La denunciant descriu comportaments “desmesurats” per part de l’exlletrat, que va dimitir de la direcció de l’OGDAIP el 23 de desembre —un mes després que ho fes la funcionària que denuncia el cas. Segons fonts consultades, els fets estarien relacionats amb el tracte de l’exlletrat major cap a la funcionària, i estarien motivats pel polèmic cas de les llicències per edat, que el diari Ara va publicar la nit del 16 de gener.

La funcionària —que no és lletrada— i Bayona s’haurien creuat acusacions de bloquejar la informació sobre el de llicències per edat, que la Mesa del Parlament ha decidit eliminar aquesta setmana. Les dues parts neguen aquests fets. Segons fonts de la Presidència del Parlament, de moment no s’ha obert cap expedient, perquè encara s’està recollint tota la informació. El protocol d’assetjament psicològic que ara s’ha pogut posar en marxa va ser aprovat el 21 de desembre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 26, 2022 | 19:56
    Ricard gener 26, 2022 | 19:56
    Més embolics...
  2. Icona del comentari de: Quina merda de polítics hem tingut? a gener 26, 2022 | 21:09
    Quina merda de polítics hem tingut? gener 26, 2022 | 21:09
    Mana més el lletrat major que el vot del poble?
  3. Icona del comentari de: Volem canvis a gener 26, 2022 | 23:33
    Volem canvis gener 26, 2022 | 23:33
    Està clar que s'ha de fer una neteja intensiva a la política, catalunya no pot ser una espanya 2.0

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa