El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament debatrà finalment “el cop a la democràcia del 6 i 7 de setembre” com volia Cs
  • CA

 

El grup parlamentari de Cs s’ha felicitat aquest dimarts perquè finalment el Parlament debatrà en sessió plenària la setmana vinent els fets del ple del 6 i 7 de setembre del 2017 en què es van aprovar les anomenades lleis de desconnexió i que el partit taronja qualifica de “cop a la democràcia”.

 

El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha celebrat que aquesta qüestió arribi al ple perquè es pugui parlar sobre “què va fallar perquè hi hagués un cop a la democràcia del qual encara en patim les conseqüències“.

 

Per Carrizosa, els fets del 6 i 7 de setembre, que van ser el preàmbul de l’1-O, “van provocar una immensa fractura social, que el Govern no fa més que aprofundir, una fuga d’empreses de la qual no ens hem recuperat i una crisi institucionals sense precedents, que encara patim”.

 

Per totes aquestes raons, Carrizosa torba “molt pertinent que aquell cop a la democràcia es debati entre aquells que ens hi vam oposar i els qui el van protagonitzar”.

 

D’altra banda, Carrizosa ha criticat les cartes que el govern espanyol ha enviat al Govern advertint sobre la necessitat de garantir l’ordre públic davant de futures mobilitzacions. “No hem d’esperar al dia 21 per veure si Buch i Torra acaten la Constitució i protegeixen els catalans perquè han donat sobrades mostres de que no ho fan, que volen usar els Mossos com una policia política i que el seu full de ruta passa pel conflicte bèl·lic eslovè”, ha afegit Carrizosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa