El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament aprova la creació del fons que avala els ex-alts càrrecs davant el Tribunal de Comptes
  • CA

El ple del Parlament ha aprovat el decret del Govern que crea el fons complementari de riscos de la Generalitat, el sistema que l’executiu va posar en marxa per a avalar alts càrrecs i ex-alts càrrecs de l’administració catalana encausats per procediments com el que ara té obert el Tribunal de Comptes. El vot favorable dels independentistes —ERC, JxCat i CUP—, i l’abstenció d’En Comú Podem i el PSC han sumat molt més que els vots contraris de Vox, Cs i el PPC.

La votació s’han fet ben entrada la tarda, perquè s’ha hagut d’esperar que el Consell de Garanties Estatutàries emetés el seu dictamen sobre el decret avalant-lo. El ple també ha aprovat que es tramiti com a projecte de llei per a introduir les modificacions que recomana el CGE.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi González a juliol 30, 2021 | 10:32
    Jordi González juliol 30, 2021 | 10:32
    Tot això va en contra del principi democràtic de supervisió de l'executiu. Un mecanisme que ja tenien els grecs!!! Ara ens inventem un sistema regressiu per a garantir la impunitat dels membres d'un govern i que no hagin d'assumir responsabilitats davant del poble pels seus actes. Barra lliure! Vergonyòs, també!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa