El Parlament aprova la creació del fons que avala els ex-alts càrrecs davant el Tribunal de Comptes

Els independentistes hi han votat a favor, i PSC i comuns s'han abstingut, mentre Vox, Cs i PPC s'hi ha oposat

El ple del Parlament ha aprovat el decret del Govern que crea el fons complementari de riscos de la Generalitat, el sistema que l’executiu va posar en marxa per a avalar alts càrrecs i ex-alts càrrecs de l’administració catalana encausats per procediments com el que ara té obert el Tribunal de Comptes. El vot favorable dels independentistes —ERC, JxCat i CUP—, i l’abstenció d’En Comú Podem i el PSC han sumat molt més que els vots contraris de Vox, Cs i el PPC.

La votació s’han fet ben entrada la tarda, perquè s’ha hagut d’esperar que el Consell de Garanties Estatutàries emetés el seu dictamen sobre el decret avalant-lo. El ple també ha aprovat que es tramiti com a projecte de llei per a introduir les modificacions que recomana el CGE.

Comentaris

    Jordi González 30/07/2021 10:32 am
    Tot això va en contra del principi democràtic de supervisió de l'executiu. Un mecanisme que ja tenien els grecs!!! Ara ens inventem un sistema regressiu per a garantir la impunitat dels membres d'un govern i que no hagin d'assumir responsabilitats davant del poble pels seus actes. Barra lliure! Vergonyòs, també!

Nou comentari