El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El món mira Catalunya i es fa ressò de l’aprovació de la llei de consultes
  • CA

Mitjans internacionals es fan ressò avui de l’aprovació ahir per part del Parlament de la llei de consultes catalana, que ha de servir de marc legal al president de la Generalitat, Artur Mas, per signar el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Ahir l’expectació a la cambra catalana era total: més de 300 periodistes acreditats, de mitjans de tot el món.

I avui aquesta expectació s’ha vist reflectida en les informacions de mitjans com la cadena pública britànica ‘BBC, el diari britànic ‘The Guardian’, la italiana ‘Rai’, l’agència de notícies ‘Reuters’, el gran mitjà econòmic nord-americà ‘Bloomberg’, el britànic ‘Financial Times’, el setmanari també britànic ‘The Economist’, el nord-americà ‘The New York Times’, i el suís ‘Neue Zürcher Zeitung’, entre molts d’altres.

La ‘BBC’ destaca que “el Parlament català aprova la votació sobre la independència”; ‘The Guardian’ es pronuncia en un sentit molt similar: “El Parlament de Catalunya obre el camí per a la votació al novembre sobre la independència”; la ‘RAI’ ho té clar :”Espanya, el referèndum per la independència de Catalunya està més a prop“; ‘Reuters’ fa referència al president de la Generalitat i assenyala: “Mas, somia amb Escòcia i el Parlament català aprova la llei de consultes”.

Per la seva banda, ‘Bloomberg’ manifesta després del No a la independència d’Escòcia, que “Catalunya continua determinada en votar”, com també ho fa el ‘Financial Times’, que assegura que “els catalans segueixen desafiant després de la votació d’Escòcia. ‘The Economist’ és contundent: “Arribar al ‘sí’. I el ‘The New York Times’ té clar que “tot i el No a la independència d’Escòcia, els secessionistes catalans continuen el pols per marxar d’Espanya”. A més, el ‘Neue Zürcher Zeitung’, afirma amb contundència que “Catalunya votarà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa