El ministre de Justícia: “No hi havia alternativa a l’indult”

Juan Carlos Campo considera "implantejables" una amnistia o un referèndum pactat

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha defensat la concessió dels indults als nou presos del procés i ha assegurat que “no hi havia alternativa”. “El govern respecta la sentència del Suprem, però mentre la unitat d’Espanya va quedar restablerta en uns segons, la fractura de la societat s’ha aguditzat. I la funció d’un govern es remoure els obstacles per garantir la convivència”, ha justificat Campo en una entrevista dominical al diari ‘El País‘. “Hi ha moments que els governs han de posar elements positius per canviar el coses. No tenim garantia que això sigui exitós, però no ens perdonaríem no intentar-ho”, ha continuat el titular de Justícia, que sí ha tancat la porta a una amnistia i a un referèndum pactat per “implantejables”.

“El govern vol afavorir el diàleg i fer-lo amb l’ordenament jurídic vigent. La idea d’una amnistia és inviable i també la idea d’un referèndum pactat”, ha asseverat Campo. “L’amnistia suposa l’oblit i l’indult representa el perdó per construir a partir d’aquí, però sense oblidar que hi va haver uns fets molt greus el 2017 i que no s’haurien de repetir”, ha precisat el ministre de Justícia, que només reclama als partits independentistes “una actitud per al diàleg constructiu dins el marc legal”. Tornant als indults, Campo s’ha mostrat convençut que no prosperarà cap dels recursos. “Vaig portar una proposta al Consell de Ministres pensant en la correcció absoluta. Esperem que sigui així i no hi hagi cap retret del Suprem”, ha reflexionat en veu alta el titular de Justícia.

En paral·lel, Campo ha reconegut que li hauria agradat una “altra actitud” dels presos amb l’indult, alguns dels quals l’han ‘menyspreat’. “Que m’haurien agradat unes altres actituds? Doncs sí, però no passa res. I per això la llei no exigeix el penediment per indultar”, ha apuntat el ministre de Justícia. “El més important és l’interès general i aquest està per sobre del dels beneficiats per l’indult”, ha reblat Campo, que ha insistit que la mesura de gràcia s’ha pres en exclusiva pensant en la “utilitat pública”. “El govern s’ha centrat en els criteris d’utilitat pública. Això no és una revisió de la sentència. No es tracta d’una qüestió de justícia ni d’equitat”, ha volgut deixar clar el titular de Justícia.

Finalment, Campo ha volgut passar de puntetes sobre l’informe del Consell d’Europa, que dona suport als indults i reclama la retirada de les euroordres. “No comparteixo ni el mètode ni la solució, però respecto tots els pronunciaments. Tinc molt clar que som un estat de dret de primera, una democràcia plena. I de ple respecte a la separació de poders”, ha afirmat el ministre de Justícia, que titlla d’un “gran desenfocament” que l’informe equipari Espanya amb Turquia. “Això s’ha de preguntar a l’Assemblea del Consell d’Europa. Si consideren que han hagut de votar això, ells sabran”, ha conclòs Campo.

Comentaris

  fat boy 27/06/2021 1:59 pm
  Home, sempre us quedara la llei de fugues o semblar que fou un accident o una malaltia com al cas Gurtel. I sino telefonar a l'Al Satty, o al Margallo que ja tenen experiencia en tractar amb catalans.
  Ricard 27/06/2021 2:36 pm
  Els castellans tenen moltes virtuts. Una d'elles és que sempre que parlen és per mentir i demostrar un cinisme insuperable. Total, un és caga en ells.
  Pajaritu 27/06/2021 2:39 pm
  Ya termino yo la frase... “No hi havia alternativa a l’indult... si queríamos seguir en el poder". ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  Prou 27/06/2021 6:12 pm
  Indults a part. I els 3000 inculpats. I la incidència de la inquisició amb el Tribunal de Cuentas? Prou!
  Gonzalo 27/06/2021 6:18 pm
  Pues claro que había alternativa: cumplimiento íntegro de las condenas.
  torracollons 27/06/2021 6:41 pm
  aquest ministre d'injustícia s'haurà d'injusticiar...
  L'OBSERVADO ASTORAT 27/06/2021 8:02 pm
  DESPRÈS DEL CLATELLOT MONUMENTAL QUE US DONAT EL CONSELL D'EUROPA, QUE HA ESTAT DEMOLIDOR PEL DEEP STATE-CLAVEGUERA Ñ (BORBÒNIC-FRANQUISTA 2.0), HEREU I CONTINUADOR D'UN PÚTRID ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, I ESPECIALMENT PEL PSOE-PSC, QUE ÉS EL PRIMER PARTIT MONÀRQUIC I CLAU DE VOLTA D'AQUESTA PURULENTA FARSA POLÍTICA Ñ, ES CLAR QUE NO TENIEU CAP ALTRA ALTERNATIVA. I ENCARA FALTA QUE US ACABI DE REPASSAR, EL TRIBUNAL DE DRETS HUMANS D'ESTRASBOURG. DEMOCRÀCIA PLENA, EN DIEU !!!!!!
  Ramon 27/06/2021 8:32 pm
  Menistro rere menistro, tots estan dient que llur cap de govern és un mentider. Perquè En Sánchez va garlar que era "generosidá".

Nou comentari