El ministre de Justícia diu que el retorn de Serret demostra que no hi ha presos polítics

Botran acusa el govern espanyol de "manca de voluntat política" per resoldre la qüestió dels presos

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha utilitzat el retorn de l’exconsellera Meritxell Serret com a exemple que Espanya no és un “estat repressor” ni hi ha “presos polítics“. Segons Campo, Serret és “una persona fugida que ve, es presenta davant el Tribunal Suprem, declara, marxa en llibertat i recull la seva acta”. “Espanya és una democràcia plena que es legitima pel respecte als drets fonamentals“, ha dit, i on hi ha “separació de poders”. Per aquest motiu ha afirmat que l’independentisme no pot esperar d’ell que com a ministre de Justícia “intercedeixi davant els tribunals de justícia”.

Campo ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del diputat de la CUP Albert Botran a la sessió de control del Congrés. Botran ha acusat Campo “d’amagar-se darrere les togues i d’una mesa de diàleg que fa més d’un any que no es reuneix” per no resoldre el conflicte català. Ha recordat que el govern espanyol tenia a l’abast derogar el delicte de sedició i promoure els indults. Si no ho ha fet, ha dit, ha estat per “manca de voluntat política“. “Tenen l’ocasió de fer un pas sincer en aquesta desjudicialització amb una amnistia que permet un pas endavant, perquè amb la repressió ni han aconseguit ni aconseguiran acabar amb nosaltres”, ha conclòs Botran.

En la seva resposta, Campo ha “lamentat” que per a la CUP “només hi hagi el seu tema”, i ha insistit en “l’aposta del seu govern per un diàleg sincer i constructiu per resoldre el conflicte català dins de la Constitució i les lleis”. Aquesta aposta, segons Campo, “és sincera” però “no intercedirà en la tasca dels òrgans jurisdiccionals” perquè “Espanya és una democràcia plena” on hi ha “separació de poders”. “No esperi d’aquest ministre de Justícia que intercedeixi als tribunals de justícia“.

Comentaris

  Andreuza 17/03/2021 1:40 pm
  No cal el cinisme senyor ministre, no cal!.
  El retorn de Serret no demostra res 17/03/2021 1:23 pm
  Ja es veurà amb el temps que pot significar i comportar el fet que, almenys de moment, no hagin pres cap mesura. Potser els pot servir (ves a saber els acords presos i els que es prendran) com argument de Llarena a Bèlgica i al TJUE i també com a ham per els altres exiliats. Un cop aquí que creieu que farien?? La UE s'hauria tret el problema i Espanya seria lliure de fer el que li donés la gana.
  Mutatis mutandis 17/03/2021 1:10 pm
  Veure la mar tant plana un dia de calma... demostra que la terra no és rodona. Perquè per a defensar Espanya els hi cal dir sempre tantes collonades?
  Ricard 17/03/2021 12:59 pm
  Més cinisme racista del psoe. Vergonyós.
  Lluït 17/03/2021 12:38 pm
  Estem farts de sofismes Ñ. Si gràcies a això Serret en surt ben lliurada, millor per ella. Al cap i a la fi el que si que veiem clara és l'arbitrarietat de tot plegat. Pel mateix suposat "delicte", Trapero absolt, els PRESOS POLÍTICS EMPRESONATS. Només enredeu als que volen ser enredats.
  Delfí Artós 17/03/2021 12:18 pm
  No us deixeu aixecar la camisa, els polítics espanyols sempre es vanten i han de definir la seua democràcia com a "plena", "homologada", "consolidada"... No en feu cap cas, els estats democràtics a la democràcia no hi afegeixen res, ni els hi cal afegir qualificatius ni collonades, així son polítics demòcrates i estats democràtics i prou. A més a més tenim memòria, curiosament, ja el pervers i miserable Franco també tenia la barra d'anomenar el seu règim militar dictatorial de... "democràcia orgànica" des del 1939 al 1975.
  Jeroni Munyós 17/03/2021 12:08 pm
  Ehem ! En Jordi Sànchez i en Jordi Guitart no son pas polítics empresonats, son uns presoners polítics (empresonats per motius polítics) com una casa de pagès, com la resta d'empresonats Rull, Turull, Forcadell, Junqueras, Forn, Bassa i Romeva. Les elucubracions d'aquest ministre espanyol son de cal Déu. Demanem la llibertat immediata, el retorn dels exiliats i que deixin en pau els més de 3000 encausats en la causa general de l'estat espanyol.
  Boletaire 17/03/2021 12:06 pm
  Que la Sra. Serret (de moment) no hagi sigut detinguda i empresonada no demostra pas que els presoso polítics no existeixin a escaña.
  104
  32
  Respon
  Ferran 17/03/2021 11:39 am
  Este Juan Carlos (no confundir con el Bribón) de podría ir al campo a muñir cabras.Otros menesteres le vienen grandes a éste bocazas

Nou comentari