El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ministre de Justícia defensa el 14-F: “Sense eleccions lliures no hi ha democràcia”
  • CA

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha defensat que les eleccions catalanes siguin el 14 de febrer, una data pendent de la decisió definitiva del TSJC. En un article publicat a La Vanguardia amb el títol ‘Beneïda normalitat’, argumenta que “sense eleccions lliures no és possible l’existència de la democràcia“. I assenyala que “assumint les condicions de la pandèmia” es continua votant als diferents països europeus i posa l’exemple de Portugal. “La ciutadania europea està resolent les dificultats per votar, perquè creu que això fa més forta la democràcia“, ha afegit. Campo també ha considerat que un govern a Catalunya “fort i estable”, més enllà de qui governi, serà crucial per donar impuls a la lluita contra la pandèmia.

Segons el ministre de Justícia, com més es compleixen els terminis democràtics més s’enforteix la confiança de la ciutadania. I, per contra, “com més gran és la distància temporal entre un govern i la seva legitimació democràtica més cansada està la gent i més alta és la desafecció”. “Beneïda normalitat (amb mascareta i distància) la de sortir de casa per anar al col·legi electoral a dipositar la teva confiança en la democràcia“, conclou.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: RAMON A a gener 28, 2021 | 10:06
    RAMON A gener 28, 2021 | 10:06
    Sera per els que no es morin
  2. Icona del comentari de: jacqme de Montpeller a gener 28, 2021 | 10:36
    jacqme de Montpeller gener 28, 2021 | 10:36
    Que jo sàpiga, a Catalunya les eleccions sempre són lliures. Dit això, a França s'han suspés les eleccions regionals per qüestions humanitàries. Aquí, amb eleccions o no, el nombre de morts per Covid 19 no son per presumir d'una bona gestió, i només s'expliquen per certes mancances de la Sanitat i, sobretot per no haver fet cas als professionals que, ara i una vegada més insisteixen en el que és un fet: No hi ha prou llits hospitalaris, i això, com ara mateix passa a Anglaterra, només es pot traduir en més morbilitat i mortalitat. Aquest ministre saberut, però, també ha estat jutge i per això, quan parla sentencia, i erra, com és habitual en un gobierno incompetent i culpable.
  3. Icona del comentari de: borinot a gener 28, 2021 | 10:38
    borinot gener 28, 2021 | 10:38
    campo españa és el país més antidemocràtic de la història de la democràcia, i imposar les eleccions el 14F, és un atemptat a la salut de les persones, hi ho saps, si es fan és per interessos partidistes de la delegación del psoe a Catalunya, i del pedro, hi ho saps
  4. Icona del comentari de: miquel puigpelat a gener 28, 2021 | 10:42
    miquel puigpelat gener 28, 2021 | 10:42
    "Sense eleccions lliures no hi ha democràcia". La democràcia és que les imposin els jutges lliurament? Jo li diria a aquest pseudopolític, que la democràcia és una altra cosa. Potser és més demòcrata que la justícia es mantingui al marge de la política, ja que al cap i a la fi els polítics els escull el poble i a ells no. I també li diria que la dmocràcia és fer referèndums per saber la opinió del poble. Això és democràcia.
  5. Icona del comentari de: Quins ximples a gener 28, 2021 | 11:01
    Quins ximples gener 28, 2021 | 11:01
    I el vot dels residents a l'exterior, que és boicotejat expressament pel govern espanyol? I el vot dels que no aniran a votar per por a contagiar-se?
  6. Icona del comentari de: Ricard a gener 28, 2021 | 11:55
    Ricard gener 28, 2021 | 11:55
    Segueix la demagògia dels radicals castellanistes. Ja veurem quanta gent els vota. De manera increïble el partit extremista PSOE està aconseguint deixar altres radicals nacionalistes, com Ciudadanus, PP o VOX, com uns angelets.
  7. Icona del comentari de: Ramon a gener 28, 2021 | 12:22
    Ramon gener 28, 2021 | 12:22
    Sí, però les del Barça no podien fer-se "per la pandèmia". Espanya no és ni una democràcia, ni un estat de dret.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa