El ministre Castells diu que ERC té “complex d’inferioritat” davant de JxCAT

El ministre d'Universitats assegura que si el govern espanyol col·lapsés "Espanya es desintegraria"

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, ha afirmat que ERC té “un enorme complex d’inferioritat” davant de JxCAT i ha augurat que fins que no sigui capaç de tenir la seva política i afirmar-la “sense por als que els diuen botiflers” no es podrà avançar. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, ha lamentat que Catalunya està en una “situació caòtica, de desgovern, de crisi profunda econòmica i social”. Ha valorat que hi ha una perspectiva proposada també per ERC “d’un més llarg termini independentista i de negociació”. També ha afirmat que veu els indults en l’horitzó. D’altra banda, ha assegurat que si el govern espanyol col·lapses, que ha afegit que no ho farà, “Espanya es desintegraria”.Castells ha afirmat que el que té el govern espanyol davant del conflicte català és “incertesa o titubeig”, entre d’altres coses, perquè els partits catalans “varien constantment les seves posicions”. El ministre ha afirmat que a Catalunya hi ha un conflicte polític i s’ha mostrat convençut que la solució passa pel diàleg. A més, ha assegurat que el govern espanyol té clar que “mentre Catalunya no s’estabilitzi, Espanya no s’estabilitzarà”. Per això, ha insistit que cal negociar, però ha lamentat que aquesta es va suspendre per part de la Generalitat “sine die”.

Sobre els indults, ha explicat que estan en tràmit, com també la reforma del Codi Penal i de l’article de sedició. “Això és molt important perquè aquest és l’article a través del qual es podria obtenir el retorn dels actualment exiliats”, ha manifestat.

En clau estatal, ha considerat que la marxa de Pablo Iglesias del govern espanyol per concórrer a les eleccions madrilenyes és un acte “valent i autèntic”.

Comentaris

  Emerito 28/03/2021 5:14 pm
  Que diu aquest senyor monàrquic i part de la casta constitucionalista?
   Dani_Andreuenc 28/03/2021 5:51 pm
   Doncs va. Colapseu que ja tinc ganes de veure com es desintegra. Aquests Comuns son uns perdona vides....
  uno que vive en Tabarnia 28/03/2021 3:51 pm
  un altre pallasso!, reclama per ERC, el que el seu partit no te, ni fara mai, tindre pebrots de fer politica d,esquerres
  De prestigi cao, adorm a tothom 28/03/2021 1:19 pm
  Aquest vell migadormit té un patrimoni deecomunal. D'on l'ha tret, princesa Colau?
   Xavier 28/03/2021 6:58 pm
   De la Universitat de Berkeley
  Ricard 28/03/2021 1:16 pm
  Xerrameca, xerrameca i més xerrameca. Fets? Ni un.
  Astriçd. 28/03/2021 1:14 pm
  Aquest qui és? Ell què fa? On estava quan Colau pactava amb Vox? Podem dir que també com Valls Vox no volien un alcalde de ERC que significa que Comuns tenen complex de inferioritat davant de los franquistas. I evidencia d' això que Pablo Iglesias ha fugit "valentament" per no ser expulsado/echado per Pesoe del gobierno "progresista" franquista.
  Hemeroteca 28/03/2021 12:50 pm
  I aquest pq no explica com han "avançat" el seu gobierno de España cap a la ley mordaza i la reforma laboral i el preu de llum la indemnització de Cástor i pacte en ajuntament de Barcelona amb Vox...
  Comun's,crostadrégimen78 28/03/2021 12:47 pm
  Que ens expliqui què és el què tenen COlau's/Comun's/Podemos davant dels franquistas de GAL PPsoE /Valls? Comuns estan pegats a los de PesoE com la crosta quemada cruspida que ja han diluït dins de franquisme crònic españolista.
  Ton 28/03/2021 11:54 am
  Ja ha sortit el milionari dels Suciolistos vomitant.
   Ferran 28/03/2021 12:41 pm
   Este buen señor se hace la pitxa un lío, EspaÑa nos roba. Que deje de robarnos. EspaÑa incumple ABSOLUTAMENTE TODOS los planes de inversión pública desde hace 30 años. Que deje de hacerlo y cumpla. EspaÑa tiene presos políticos. Que los libere inmediatamente. EsspaÑa habló de una mesa de diálogo hace más de un año. QUE SE REUNA CON RELATOR. España incumple todos los tratados del mundo mundial sobre libertad de expresión. QUE DEJE QUE LA GENTE SE MANIFIESTE Y VOTE. EspaÑa vende armas a países dictatoriales. Que deje de venderlas. EspaÑa tiene al menos la mitad de la jujujujudicatura (es que da pena) y la policía con la losa del franquismo/fascismo. Que los jubilen y así podrán repartir entre los más humildes las pingües sinecuras y montones de pasta que van a bolsillos como Andar y M.(debe ser Marilyn) Rajoy. Con estas cositas empezaríamos a enderezar el pifostio actual en que nos tiene metidos Sánchez y dirigirnos hacia el horizonte democrático.
    Hemeroteca 28/03/2021 1:00 pm
    I pq no explica sobre el emérito fugado y pagado con nuestros impuestos. I pq no explica cuanto millardos han gastado el gobierno progresista franquista en ejército sin pagar los ertos. I pq no explica sobre las puertas giratorias de podemos comuns con Montilla Coscubiela Rabell Lucena Iceta... Farsantes.
  Alfons de Barcelona 28/03/2021 11:53 am
  Tinc un gran respecte pel ministre, científic social de prestigi mundial, tot i que discrepo de la seva opinió respecte al tema. No sembla raonable dir que ERC tingui cap complex d'inferioritat (hom podria pensar que davant de la CUP, però tampoc és el cas; amb aquests potser es podria parlar d'ingeniutat). D'altra banda, sembla voler dir, com la perdedora Albiach, que JpC vulgui avergonyir ERC. Impensable. Pel que es va veure amb els resultats electorals, els dos partits tenen mandat per governar junts, i per fer-ho bé. Per fer-ho bé cal trobar el millor acord, més aviat o més tard, precisment perquè els elector no tornin a veure els saraus que s'han vist a l'anterior legislatura. Tampoc, ministre, val comparar el que passa a Catalunya amb el tristíssim paper del desgovern de Sánchez, que arriba a dependre de Vox, i els dóna les gràcies. És Sánchez el primer a no fer honor al seu compromís de parlar seriosament amb els catalans, més aviat sembla que se'n foti (els induts de que parla, la reforma penal) : 10 anys de decadència es una falsetat, absència de convivència una altra (potser un exemple de convivència, per a ell, són les relacions del seu partit amb els madrilenys), i etc. Sánchez no respecta ni els compromisos de govern pactats amb Podemos, no pot, ni el seu govern, donar lliçons de res, només de com es pot viure de la política, i aquest és un molt petit bagatge. Amén.
  Camí cap el desastre 28/03/2021 11:39 am
  JxCAT està recolzat per interessos que no volen perdre el control. El problema és que l'han deixat ens mans d'un líder embogit, que ha perdut els papers. En el debat d'investidura, a Batet se'l veu incòmode i gens convençut del seu propi discurs. Artadi a TV3 va dir que a l'Ajuntament hi estava molt bé, i no sabia com contestar les preguntes.
  11
  53
  Respon
   Ricard 28/03/2021 1:21 pm
   Líder embogit? Interessos que no volen perdre el control. Doncs gaire control no tenen. Una colla són a la presó. Uns altres són a l'exili. I l'embogit no deixa de guanyar als jutjats i a les urnes. Com deu ser?
    Sí, líder embogit 28/03/2021 2:38 pm
    Ha perdut clarament les eleccions i doncs la presidència de la Generalitat. Els de la presó no són els poders fàctics que hi ha al darrera. Ha perdut la immunitat. No aporta res de positiu i sí molt de negatiu.
   Pobre erc amb aquests nens tontets i catolics perduts 28/03/2021 1:16 pm
   El desastre es El FILLOL DEL FERROVIAL, un nen Aragones, sense cervell i obediencia deguda al mossen ferrovial. Pobre ERC amb aquest GuruFumanchu Junqueras que vol anar al cel. Esquerres Omelles, quin fastic. A resar el rosari, ercistes del Sanchez.155
   75
   45
   Respon
  DESC ES CASTELLS, quin fastic de borbons 28/03/2021 11:04 am
  Aquest pallasso etern no diu res de res de la CORRUPCIO DE DOÑA COLAU DE DESC. Quepan tothom canta CHORIZOS UNIDOS JAMAS SERAN VENCIDOS, ell calla i amaga el boti descomunal que ha embutxacat de colaus y sus chorizos. COMUNA DE LLADRES, PRESO JA. GALDON I ELLS els forrats per la MAFIA DESC del bonic Asens, un esser mes fals que en Millet
  Doctor Strangelove 28/03/2021 10:56 am
  El conec al paio aquest, tot i no ser Einstein, és més intel·ligent que tots els indepres junts, car el saber no és acumulatiu, tal com deia el rapsoda Valdano!. Doc.
   uno que vive en Tabarnia 28/03/2021 3:48 pm
   aixi ho demostres cada vegada que obres la boca, el saber no es acumulatiu, les tonteries SI, N,ETS UN BON EXEMPLA
   Farsant 28/03/2021 1:13 pm
   Es tan intel.ligent com tu, un llimac xupasubvencions i ungandul excels, com tu. Es diu urbanista i te molta son sempre

Nou comentari