El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Ministeri de Defensa assumeix el sou de 1.500 guàrdies reials, segons eldiario.es
  • CA

El Ministeri de Defensa estaria pagant les nòmines de la Guàrdia Reial, segons informa aquest divendres eldiario.es. Es tracta dels sous de 1.514 guàrdies reials, que són membres d’un organisme militar que està al servei de la monarquia. Segons publica aquest mitjà, la Guàrdia Reial no costa els 6,4 milions d’euros que figuren a les comptes públiques, ja que el sou d’aquests 1.514 treballadors no hi estarien inclosos.

La Guàrdia Reial és un cos que està al servei del rei espanyol, i s’encarrega de proporcionar el servei de guàrdia militar, rendir honors i donar escortes solemnes al cap de l’Estat i els membres de la seva família. També presta serveis a l’estranger i entre els seves funcions ha de protegir el Palau de la Zarzuela i el de Marivent quan s’hi desplaça la família reial espanyola, vetllar per la seguretat del Palau Reial o del Pardo i proporcionar assistència sanitària permanent als Borbons.

El diari explica que el Ministeri de Defensa no ofereix la dada sobre quant costen aquests sous, però el departament de comunicació hauria respost al mitjà que “les partides de tot el personal de les Forces Armades estan dins del capítol 1 dels Pressupostos” i que “totes les nòmines estan centralitzades“. “Són militars i avui estan a la Guàrdia Reial però demà podrien estar al Líban“, argumentarien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa