Permís de tres dies per a Junqueras, Turull i Romeva

La resolució del jutjat de vigilància penitenciària constata que els presos compleixen els requisits mínims i que ja han sortit del centre sense incidents

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha aprovat la proposta de la Junta de Tractament de Lledoners de concedir un permís de tres dies als polítics independentistes Oriol Junqueras, Jordi Turull i Raül Romeva. Actualment tenen el segon grau, l’ordinari, pel qual només poden sortir amb permisos puntuals, després que aquest jutjat els retirés el tercer grau a principis de març. En la resolució que els concedeix el permís, el jutjat constata que els presos compleixen els requisits reglamentaris mínims per optar-hi, com haver complert una quarta part de la pena, o que ja han sortit del centre anteriorment sense que s’hagin produït incidents, tal com havien al·legat les defenses després que la fiscalia s’hi oposés.Segons recull la resolució, la fiscalia s’oposa a la concessió del permís per trobar-lo “prematur”; “injustificat”; “per falta d’assumpció dels fets delictius” i “absència de penediment” i “improcedent” per “absència de tractament penitenciari per superar els dèficits detectats”.

Les defenses al·leguen que els polítics complien tots els requisits reglamentaris i que la legislació penitenciària estableix la franja d’una quarta part de la pena complerta per tenir permisos ordinaris i, per tant, que “no és procedent la referència a l’extensió de la pena”. També destaquen que ja havien sortit de la presó amb permios anteriors o quan tenien el tercer grau sense que es produïssin incidents.

Comentaris

  Doctor Strangelove 20/04/2021 9:14 am
  Hotel Lledoners, digui? No, avui no hi són, suposo que tornaran d'aquí uns quants dies! Doc.
  Puidemont i CxR, això es el que necessitem 19/04/2021 11:30 pm
  Per mi es poden quedar dins fins ei 2040, sobre tots el capallanet, i pensar que anava a lladoners de donar suport, sort en tenim del President al exili, es l'unic que no s'ha rendit.
  Vendetta 19/04/2021 3:55 pm
  Botiflres no merexeu ni el aire ke respireu
  148
  2
  Respon

Nou comentari