El jutge també deixa en tercer grau Quim Forn i para els peus a la Fiscalia

Recorda al ministeri públic que no es poden fer interpretacions analògiques en dret penal

El magistrat del jutjat de vigilància penitenciària 5 de Barcelona ha acordat avui també no suspendre l’aplicació del  tercer  grau  de  tractament  penitenciari  al conseller Joaquim Forn. La decisió s’ha argumentat de la mateixa manera que pels altres presos polítics que ahir van veure com continuava el seu règim de semillibertat.

El jutge fa una forta estirada d’orelles al ministeri públic per basar la petició de suspensió del tercer grau en una norma excepcional que, d’aplicar-se podria vulnerar els drets fonamentals. Segons la resolució, a la que ha tingut accés El Món, el substitut del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5, Mariano David García, manté el tercer grau mentre no es resol el recurs de la fiscalia.

El magistrat considera que la petició del ministeri públic de suspendre el règim de tercer grau aplicant la disposició 5 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, -una norma controvertida i de la que s’ha forçat la interpretació-, no és factible perquè el mateix Tribunal Constitucional considera que és “poc clara i insatisfactòria”

La convicció del jutge és que aquesta disposició està pensada per resolucions judicials i no per propostes administratives que, en tot cas, ha de refermar el jutjat de vigilància penitenciària, com és el cas. Aquesta interpretació que el jutge titlla “d’analògica” de la disposició addicional 5 “topa amb la interpretació més restrictiva que ha de donar-se a normes que, en definitiva, produeixen efectes a drets fonamentals“.

Comentaris

  Observador 25/02/2021 8:04 pm
  Aixó put a cremat; sembla alló del poli bo-poli dolent.
  Carlos LP 25/02/2021 12:40 pm
  Forn-kenstein!!!!! és igualet que el monstre
   Delfí Artós 25/02/2021 5:49 pm
   L'argumentari de l'annexionisme a Espanya, per a intentar fer "atractiva" Espanya als catalans és pueril i de nivell de vol de gallina. No se n'adonen ? Com més poca-soltades escriuen els catalans més lluny som d'Espanya i de tot allò que representa. Bye bye.
    Resum 25/02/2021 9:14 pm
    Espanya no sap seduir. Només sap reprimir. Quan més reprimeix, més gent en volem fugir. I a sobre no s'adonen som més votants indepes a cada votació. Però millor.
  La mare superiora 25/02/2021 12:34 pm
  ¡Qué dolents que son els jutges espanyols! ¿O ara no?
   La mare dels ous 25/02/2021 5:55 pm
   La lawfare espanyola i la cúpula judicial espanyola son fastigoses, una altra cosa son els jutges del dia a dia, que apliquen les lleis i els permisos corresponents segons la pena i els temps transcorregut, malgrat que a l'origen de la pena hi hagi un judici farsa. No hi ha res més ridícul que un espanyol intentant justificar-se i justificar tot l'odi i la perversió del seu estat vers tot allò que no és d'arrel castellana i fent-se el llestet.
   Els jutges ecspanyordos no, el jutges fatxes! 25/02/2021 3:33 pm
   S’haurien de preocupar d’allò que “reial”ment (entre d’altres) està enfonsan el seu país! Que hi ha massa parasit xumant de la mateixa mamella, i gran part d’aquest àpat l’estem pagan els catalans...

Nou comentari