El jutge ordena detenir una diputada de la CUP per no presentar-se a declarar

Laia Estrada, parlamentària per Tarragona, és investigada per les protestes del consell de ministres del 2018 a Barcelona | Acusa els Mossos d'elaborar "atestats fantasiosos"

El jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona ha ordenat la detenció de la diputada de la CUP Laia Estrada després que no s’hagi presentat quan se l’ha requerit per declarar com a investigada per desordres públics, en el marc de les protestes contra el consell de ministres del govern de Pedro Sánchez que es va celebrar a Barcelona el 21 de desembre del 2018, just el dia que es complia un any de les eleccions catalanes del 2017 imposades pel govern de Mariano Rajoy via155. La trobada ministerial va provocar protestes i els Mossos impliquen Estrada en els fets per via penal. Segons la interlocutòria del jutjat que ha ordenat la detenció, Estrada ha sigut citada dues vegades –una, per correu certificat i una altra a través dels Mossos d’Esquadra– i no s”hi ha presentat, sense justificació.

La mateixa diputada ha explicar el cas als periodistes a les portes del Parlament aquest dijous. “Aquí hi ha agents. Si em volem detenir, fem-ho ràpid”, ha etzibat. Estrada ha negat que hi hagués violència en aquelles protestes i ha acusat els Mossos d’Esquadra d’elaborar atestats “fantasiosos”, que “s’inventen desordres que no van existir en protestes pacífiques”. La causa es troba al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja que Estrada ara és diputada.

Estrada ha destacat que els militants i sobretot els càrrecs electes de la CUP decideixen no comparèixer de manera voluntària als jutjats quan han de declarar per processos que deriven d’atestats “totalment fantasiosos, elaborats per Mossos d’Esquadra, que distorsionen la realitat i que en manifestacions de protestes pacífiques s’inventen desordres que no han existit”.

La diputada ha afirmat que són “3.000 persones represaliades per participar en les protestes del moviment independentista” i ha carregat: “De l’Estat esperem pals, però de la Generalitat, no. I quan parlem del cos de Mossos d’Esquadra, hem d’assenyalar la Generalitat”.

Preguntada pels periodistes, i en vista de la detenció, la diputada ha confirmat que en les properes hores continuarà amb l’activitat política prevista. La causa ha passat al TSJC per la condició d’aforada, però la detenció l’ha ordenat el jutjat de Tarragona per acabar la instrucció.

Certificat oficial de diputada

De la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat als serveis de la cambra que fessin una certificació oficial conforme Estrada és diputada del Parlament. La presidenta recorda que l’article 22 del reglament de la cambra legislativa catalana li “reconeix la immunitat”. I afegeix: “Estableix que durant llur mandat els diputats no poden ser detinguts si no és en cas de delicte flagrant”.

Borràs ho ha anunciat a través de Twitter amb una imatge del certificat, en què el secretari general del Parlament, Xavier Muro, certifica que Estrada va ser proclamada diputada a les eleccions del 14 de febrer i que des del 12 de març n’exerceix la condició plena.

Comentaris

  Puta 14/05/2021 8:08 am
  Repite conmigo: PUTA ESPANYA
   Anònim 14/05/2021 8:29 am
   No pongas España a tu altura.
  Juli Vert 14/05/2021 7:36 am
  La justicia, contra els delinqüents, com aquesta "xulita" que va passar dels requeriments del jutge
  49
  55
  Respon
  Borràs, Borràs.... que se os ve el plumero .... 14/05/2021 6:17 am
  Eso dice Borràs: “Estableix que durant llur mandat els diputats no poden ser detinguts si no és en cas de delicte flagrant”. Usa el puesto de Presidenta para ir aplanando el tema para cuando la juzguen, por algo que no tiene que ver NADA con la independencia, por corrupta:.. lo de siempre... es simplemente espectacular como han podido ( y siguen ) mintiendo y vosotros os los creéis... a ver.. El POPULISMO es lo que tiene...
  20
  28
  Respon
  Odil.le 13/05/2021 8:55 pm
  un juez puede hacer eso? Si es asi pues eso.. es la marca españa. Si no puede se le llama prevaricacion y el organo de los jueces debiera proceder de oficio. Aunque todo el mundo sabe que si hay prevaricacion no pasara nada o a lo sumo un estiron suave entre risas y muy cariñoso de orejas, vamos para que la parroquia calle.
   Jordi 13/05/2021 11:44 pm
   Odio,si sabes leer que supongo que sí,verás que ha sido citada en dos ocasiones,creo que diciembre y enero,por lo cual aún no era parlamentaria,así que si ahora lo es pues presentará el certificado y se inicia otro procedimiento,de dónde cojones sacas tú la prevaricación.
   31
   37
   Respon
  Al Suelo todo el mundo, viva el borbon 13/05/2021 8:38 pm
  Com sempre la justicia borbonica contra els catalans. Monarquia borbonica, delinquents protegits per la seva justicia privada
  Vendeta 13/05/2021 8:34 pm
  Hala hipys ara es el moment veniu plorats3
  Gonzalo 13/05/2021 7:50 pm
  La policía detiene a cualquier ciudadano que no asista a la orden de presentarse a un juicio. Eso es noticia?????
   ton c. 13/05/2021 8:16 pm
   si, si el ciutadà és català i la policia i els jutges espanyols, seguim.Perqué els mossos.....

Nou comentari