El jutge impedeix aclarir l’ús de reactius caducats en les proves d’ADN del 17A

Guevara nega la petició de la defensa de Driss per tal que declari Esperança Cardiel, sots cap de recursos humans d'Interior

Ja s’ha practicat prou prova”. Amb aquest argument, el president del Tribunal que jutja els atemptats del 17A, Félix Alfonso Guevara, ha negat aquest matí un testimoni que podria aclarir la versemblança de les proves d’ADN del cas. Concretament, ha estat una petició de la defensa de Driss Oukabir, Luis Álvarez, que ha reclamat la declaració d’Esperança Cardiel, responsable de recursos humans d’Interior, per tal que expliqui el document publicat per el Món on admet que els laboratoris dels Mossos utilitzen reactius caducats. 

El document topa amb la declaració del cap del Laboratori Biològic dels Mossos que va declarar per tràmit d’urgència abans de Nadal. Aquest testimoni va negar que s’utilitzessin reactius caducats en les analítiques d’ADN. En tot cas, va detallar que la data de caducitat dels productes eren de “garantia”. Posteriorment, el Món també va publicar un document intern del cap del Gabinet Tècnic d’Interior que asseverava que no s’utilitzaven reactius caducats. Un document de “difusió limitada” del mateix departament signat dos mesos després afirma diametralment el contrari.  

El lletrat de Driss només començar la 23 sessió de la vista, ha demanat la citació de Cardiel per tal d’acreditar què passa amb les proves d’ADN i, si en cap cas, perden versemblança les proves d’ADN de la instrucció, sobretot pel que fa al cas de l’imam. Guevara no ho ha permès i ha tancat la porta. L’advocat, consultat per El Món, ho demanarà avui mateix per escrit. 

Comentaris

  godin 19/01/2021 1:48 pm
  El pitufo rebotao protegint l'estat español assassí.
  Res de nou, justícia espanyola 19/01/2021 1:40 pm
  Crec que els importa ben poc esclarir els fets, l'única intenció és condemnar els acusats i tancar l'expedient. Si hi hagués catalans al darrera haurien detingut, empresonat i condemnat fins i tot els seus besavis i fins i tot els seus animals de companyia
  Raül 19/01/2021 12:29 pm
  Judici trampa
  Una lectora atenta 19/01/2021 11:44 am
  Aquest no vol investigar res
  Anònim 19/01/2021 11:42 am
  Quin personal!

Nou comentari