El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge envia dos detinguts més a presó pel cas dels semàfors
  • CA

 

El jutge del Jutjat d’Instrucció número 2 ha ordenat presó provisional i sense fiança per a dues persones més detingudes en el marc de l’operació policial d’aquesta setmana contra la compra fraudulenta de programes informàtiques que s’instal·laven en semàfors, segons han informat fonts judicials. Un dels empresonats és José Luis Ulibarri, un empresari lleonès implicat en altres casos de corrupció, com la Gürtel. Els dos nous empresonats formaven part d’un grup de cinc persones residents a Fuenlabrada, Majadahonda, Villanueva de la Cañada i Madrid que van començar a declarar aquest dimecres a la set del vespre fins a les tres de la matinada. Per als altres tres, el jutge ha acordat mesures cautelars com la retirada de passaport i personacions periòdiques.

Al llarg d’aquest dijous, està previst que la policia espanyola posi a disposició del jutge més detinguts després que dimecres al matí ja ho fes un altre grup d’arrestats, dels quals un també va ingressar a la presó.

 

En el marc de la causa que investiga Instrucció 2 de Badalona, s’han practicat 55 entrades i escorcolls a diverses comunitats autònomes, 19 requeriment d’informació i una cinquantena de detencions. A Catalunya, hi va haver quatre detinguts: dos responsables de l’empresa Aplicacions Gespol, del cap de la Policia Local de Tiana i un funcionari de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

 

La causa està oberta pels delictes de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública, malversació de diners públics, tràfic d’influències, revelació d’informació privilegiada, falsedat documental, suborn, alteració de preus de concurs públic i pertinença a organització criminal. La causa està declarada secreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa