El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El judici del procés començarà el 18 de desembre
  • CA

 

La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) ha fixat per al proper dimarts 18 de desembre a les 10:00 hores del matí la vista de l’article de previ pronunciament. La cita suposa la primera vista del judici de l’1-O -sol·licitada per les defenses- i servirà per debatre si el Suprem és competent o no per portar a terme el procediment judicial. Les defenses dels encausats independentistes ho qüestionen i consideren que la causa s’hauria de remetre al TSJC. A la vista hi assistiran els advocats però no aniran cap dels presos sobiranistes ni la resta d’acusats perquè no ho han sol·licitat. Un cop resolgui la sala, es donaran deu dies a les defenses perquè presentin els seus escrits per demanar les proves i testimonis per al judici. El següent pas ja seran les declaracions dels acusats davant el tribunal, previstes per al gener.

 

El Tribunal Suprem ha fixat ja per a la setmana vinent la vista de previ pronunciament que suposa el tret de sortida al judici del procés. Es tracta d’una vista prèvia que han demanat les defenses que qüestionen que el Suprem sigui el tribunal competent per jutjar l’1-O i sol·liciten que tota la causa es remeti al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.  A la vista hi seran presents els set membres del tribunal (presidit per Manuel Marchena), representants de la Fiscalia, l’advocacia de l’Estat, l’acusació popular (exercida per Vox) i els advocats de la defensa. No hi seran els presos ni la resta d’acusats que no ho han sol·licitat. Hauria suposat el seu trasllat des de Catalunya fins a Madrid per a una vista que durarà, previsiblement, només un dia i que aborda qüestions tècniques. 

 

  

Fins ara, però, el Suprem ha rebutjat altres peticions dels encausats que demanaven que la causa s’instruís a Catalunya. Llavors, el jutge instructor, Pablo Llarena, va tombar –entre d’altres- demandes de Mireia Boya, Anna Gabriel i Carme Forcadell. 

  

 

 

 

  

Tot apunta que no prosperarà 

  

 

 

Un cop se celebri aquesta vista, el tribunal haurà de confirmar si la competència jurisdiccional es manté al Tribunal Suprem i el judici tira endavant. Tot apunta que així serà i, per tant, ja hi haurà via lliure perquè la Sala Penal fixi data per a l’inici de les declaracions dels 18 processats. La previsió és que les declaracions es produeixin a partir de mitjans de gener. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa