El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El judici de l’1-O trastoca l’agenda del Parlament i Cs es pica
  • CA

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dilluns canviar les dates del proper ple per facilitar que diputats dels partits independentistes puguin assistir dimecres de la setmana que ve a les conclusions del judici contra el procés que se celebra al Tribunal Suprem (TS). Aquest fet ha generat malestar a Cs que ha expressat la seva crítica al fet que el judici “marqui l’agenda dels plens i la dels catalans, quan qui l’hauria de marcar són els problemes dels catalans”, en paraules de la portaveu taronja, Lorena Roldán.

A la sortida de la reunió de la Junta de Portaveus, Roldán ha explicat que el calendari s’ha canviat a petició de JxCAT, una proposta a la qual han donat suport ERC, els Comuns i la CUP. “Portem un any de desgovern, Torra és incapaç de resoldre problemes com les llistes d’espera o els barracons, estan més pendents de Waterloo que del que passa aquí”, ha lamentat Roldán.

Cs considera injusticiat el canvi de data del ple i que això suposa posar el Parlament a disposició dels “interessos” d’uns grups en particular, que actuen “com si la cambra fos seva”, un fet que troben “intolerable i inadmissible”.

El canvi suposa que el ple que havia de començar dimecres 13, arrencarà el dijous 14.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa