El Homrani atribueix a “la por” l’oposició de Rubí al centre dels MENA

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha atribuït aquest dijous “als neguits i a les pors” l’oposició veïnal i de l’alcaldessa de Rubí a la instal·lació d’un centre de MENA a la localitat. I aquestes pors, ha continuat en una entrevista a Ser Catalunya, es generen perquè es tracta d’un col·lectiu “estigmatitzat”. El conseller ha apuntat que des del departament ja estan acostumats a gestionar aquest tipus de situacions, i ha insistit que la millor solució és la convivència. Segons El Homrani, el Govern va informar l’Ajuntament de Rubí amb prou antelació i d’acord amb el conveni que té signat amb les entitats municipalistes sobre aquesta qüestió. També ha aprofitat per apuntar que el 70% dels nois que van fer 18 anys el 2018 ha continuat tutelat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. 

[r:1]

El Homrani ha desvinculat l’esbroncada de dimarts a Rubí de fets com els de Castelldefels, on un grup d’encaputxats va atacar un centre de MENA. El conseller ha constatat que l’acollida i integració d’aquests menors és un repte conjunt i complex, i més quan a tot Europa hi ha una “certa onada de pensaments d’extrema dreta”. Segons ell, es tracta d’un col·lectiu estigmatitzat, i ha subratllat que quan hi ha una agressió en un institut o en un barri, no es parla de forma crítica de tot el centre educatiu o de tot el barri. 

També ha aprofitat per reivindicar que Catalunya, juntament amb Euskadi, són les dues úniques comunitats on hi ha un sistema d’atenció als joves que ja han complert els 18 anys. Són 803 nois l’any 2018. Un 70% han continuat atesos per al DGAIA, mentre que el 30% ha decidit desvincular-s’hi. Del grup majoritari, el 10% ha acabat tancant l’expedient perquè ha passat a viure amb la família extensa o té mecanismes d’autonomia econòmica. El conseller, però, ha apuntat que el Govern ofereix aquesta possibilitat, “però hi ha d’haver un compromís per part del noi que es fa major d’edat“. També ha destacat el bon funcionament del programa de mentoria, on en una primera convocatòria s’esperaven que es presentessin 15 persones i van ser 50.

Nou comentari