El grup sobre Catalunya a Westminster acusa Rajoy de violar la llibertat d'expressió

Diputats britànics de tots els grans partits demanen al govern espanyol que aturi el procés contra la presidenta del Parlament
El Parlament de Westminster, a Londres | ACN

El grup de discussió sobre Catalunya, creat el mes de març al parlament britànic i format per diputats de diferents partits, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per traslladar-li la seva "preocupació" pel que fa al procés contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Els parlamentaris alerten que portar Forcadell als tribunals "simplement per permetre un debat" és una "clara violació del dret democràtic fonamental de la llibertat d'expressió". Per això, exigeixen a Rajoy i al seu govern "que aturin la persecució".

 

La carta la signen dos diputats del Partit Nacional Escocès, entre ells el promotor del grup de discussió sobre Catalunya, George Kerevan, i Tommy Sheppard. El Partit Nacionalsita Gal·lès també hi dóna suport, a través de Hywel Williams, així com Roger Godsiff, del Partit Laborista, Pauline Latham, del Partit Conservador i Lord Rennard del Partit Liberal-Demòcrata.


 

El desembre passat, un grup de 15 diputats britànics de diferents partits van impulsar una moció a la Cambra dels Comuns denunciant la possible inhabilitació de Forcadell "per haver permès un debat parlamentari". Una situació "lamentable" que podia establir "un precedent perillós", deia el text, que també es feia ressò de "la velocitat excepcional" amb què es va gestionar el cas.
Comentaris
Que aguanti el personatge Rajoy,aixi podrem tindre la DUI
Clar
A La Gran Bretanya tornen a veure el monstre viu dels hereus de feixisme castella, aliat dels nazis. Els franquistes estan intactes i ara se n'adonen a fora encara que durant molts anys no ho vollien veure. Confiem amb la obstinacio espanyola i que mantinguin el fenotip. Al final no els podran defensar ni els vividorets de la EU.
terrassenc
Crec que d'això se'n diuen repercussions internacionals. Cal que el nostre govern mogui fitxa i agraeixi la carta a Westminster.
Pintamonas
Esta ven clar, a la Gran Bretanya son gent democratica, al reves de España QUE SON FRANQUISTES-ANTIDEMOCRATICS, El que passa es que a la U.E. ja van coneixent als españols, i per aixo es pronuncien a favort de Catalunya. Tot aixo ens va a favort, ja que veuen el que es España i veuen el que es Catalunya, VAJA QUE NO TE RES AVEURE ELS ESPANYOLS, AMB ELS CATALANS. Per aixo volem fotra el camp de aquesta merda de pais. NO SOM ESPAÑOLS, SOM I VOLEM SER C.A.T.A.L.A.N.S. I.N.D.E.P.E.N.D.E.N.T.S.
Els de sempre
Els alegres britànics de All-Party Parliamentary Group on Catalonia (APPG Catalonia). Res de nou ni res de Westminster, secció Parlament.
Oriol
Els anglesos ja ens van abandonar el 1714 i i el 1936. Uns quants diputats no arreglaran res, mentre el govern britànic, altres governs europeus i Brusel..les callin.. Tot i així la "diplomàcia" espanyola va boja demanant favors i intentant que es prohibieixin o suspenguin activitats catalanes que no poden controlar!
So what?
I es pensen que això els farà canviar?

envia el comentari