El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El groc tenyeix l’accés a la presó de LLedoners
  • CA

 

 

Moviment inèdit el d’aquesta nit als voltants i accessos del Centre Penitenciari de Lledoners, on les pròximes hores seran traslladats els presos polítics, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Tant bon punt s’ha confirmat que serien traslladats a aquesta presó ubicada a Sant Joan de Vilatorrada, veïns del pobles i de municipis del voltant s’han organitzat per “decorar” de groc els accessos al centre penitenciari. 

 

Amb una logística encomiable, –fins i tot, amb pintura a pistola- més d’un centenar llarg de persones s’han concentrat i han pintat símbols en protesta pels presos polítics el quilòmetre que separa des de la rotonda de la C55 que indica la presó fins a un pam de la tanca del centre. “Llibertat”; “Llibertat presos polítics”; una munió de llaços grocs pintats i penjats al voral de la carretera; “Turquia a 137 km”; “Us volem a casa”; “República” o “Només serem lliures amb la república independent” són algunes de les consignes amb qu els activistes han tapat literalment la calçada. Tot en relativa poca estona: des de les onze de la nit fins la una de matinada. 

 

 

Diversos controls de patrulla dels Mossos han advertit els manifestants de les conseqüències que hi podrien haver si els símbols grocs tocaven algun element del perímetre de la presó i han demanat “cura” per evitar atropellaments.  Durant la convocatòria no s’ha registrat cap incident. De moment, hi ha una altra convocatòria per demà a dos quarts de sis del matí. Diversos activistes demanaven a les direccions comarcals dels partits independentistes i a les entitats si també hi havia alguna convocatòria de protesta. De moment, silenci sobre quin tipus d’iniciativa a adoptar per no perjudicar la situació judicial dels presos polítics

 

Un llaç groc a l'entrada de la presó de Lledoners
Un llaç groc a l’entrada de la presó de Lledoners | QS

 

Moments dels equips d'activistes decorant la carretera

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa