El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern tira pel dret, sobre les restes dels combatents de l’Ebre
  • CA

El Govern català ha recuperat restes de 35 soldats en alguns dels turons on va tenir lloc la Batalla de l’Ebre i on es té previst construir un parc eòlic pròximament. Des del Govern s’han qualificat aquestes troballes de “restes superficials” i es defineix com a “primera fase” de recerca. Malgrat tot, altres fonts consultades pel Singular Digital asseguren que en els turons on s’han d’aixecar els molins de vent hi reposen entre 300 i 400 combatents enterrats, les restes dels quals seran destruïdes quan es comenci a construir el parc.

Mentre el Govern parla de “primera fase” de recuperació de les restes, segons fonts consultades per aquest diari, no hi haurà més fases de recerca sobre els indrets on es construeixin els molins. Les restes que no s’han recuperat es troben, en la majoria dels casos, enterrades en punts emblemàtics de la batalla i no representen restes a la vista i, per tant, seran arrasades per la instal•lació del parc eòlic.

Segons aquestes fonts, la “vergonya del Govern és tan gran” que fins i tot s’oculten els indrets on s’han localitzat realment aquestes restes. No seria cert, tal i com asseguren aquestes informacions, que les restes s’hagin recuperat al “Mas de la Pila”. El Govern, segons les mateixes fonts, menteix per ocultar que les restes s’han recuperat en cotes i en turons on s’han d’instal•lar els molins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa