El Govern, sobre les filtracions del CDR: “No hi donem cap credibilitat”

La premsa espanyola apunta contra el president de la Generalitat a partir d'informacions molt febles

La majoria de diaris espanyols han arribat als quioscos aquest matí amb filtracions sobre el cas dels set CDR detinguts dilluns per la Guàrdia Civil en el marc de l’operació Judes i des de fa dos dies empresonats a Soto del Real, a Madrid. Els detalls, dispersos entre diversos rotatius, vénen a deixar la idea que el president de la Generalitat, Quim Torra, coneixia els plans del grup, que eren atemptar a Catalunya, sembrar el caos, ocupar la cambra catalana i facilitar que Torra o Carles Puigdemont declaressin la independència de forma unilateral.

[r:1]

 A cap d’aquestes informacions ha volgut donar crèdit el Govern, segons informen fonts de l’Executiu català a ‘El Món’: “No hi donem cap credibilitat”. Les mateixes fonts indiquen que no comentaran aquest tipus d’informacions “i menys si es basen en filtracions”.No obstant això, la informació ha servit de base perquè representants de Cs i el PP hagin demanat que el govern espanyol prengui mesures contra Torra. Alguns, com l’extrema dreta de Vox, han anat més enllà. Santiago Abascal ha dit  que el president català és “l’autor intel·lectual” de “l’atac terrorista” que, segons ell, preparaven els detinguts.

Entre les filtracions, hi ha dades sobre una suposada declaració d’un CDR en què diu que algú li havia dit que Torra estava al cas de tot. Altres informacions indiquen que Torra s’hauria reunit amb un altre dels ara empresonats. La defensa de part dels detinguts ha advertit que moltes declaracions o proves no haurien de ser tingudes en compte perquè s’han produït moltes irregularitats en el procediment, especialment interrogatoris que consideren il·legals.

[r:2]

Nou comentari