El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern recorda que l’ús del foam es va decidir al Parlament
  • CA

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha recordat aquest dimarts que l’ús del foam per part dels Mossos d’Esquadra en disturbis forma part d’un acord de les formacions polítiques al Parlament. “El seu ús és una decisió que té en compte criteris operatius i que es pren en coordinació dels cossos de seguretat, és una eina o arma autoritzada entremig de la defensa i l’arma de foc, que substitueix les pilotes de goma permeses a l’estat espanyol”, ha indicat Budó.

Així mateix, ha recordat que a Catalunya es va fer un debat “serè al Parlament escoltant experts” i es “va concloure en aquest treball amb les formacions polítiques presents canviar la pilota de goma per projectils de foam”.

D’aquesta manera Budó es referia a la controvèrsia sobre els aldarulls, que la portaveu ha condemnat, si bé ha defensat el dret a la manifestació “pacífica”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tenim memòria a març 02, 2021 | 17:22
    Tenim memòria març 02, 2021 | 17:22
    2014. Hi ha ciutadans que ho recordem, fou quan es prohibí l'ús de les bales de goma arran del cas Quintana esdevingut l'any 2012. S'encetà una campanya anomenada Stop bales de goma, més tard el Parlament aprovà la prohibició TOTAL de l'ús de pilotes de goma a partir del 30 d'abril de 2014. Fins que l'1 d'octubre del 2017 i l'any 2019 aparegueren de nou a Barcelona, però, usades per les forces d'ocupació espanyoles a les quals sembla que no els incumbeixen les lleis catalanes, les quals tragueren ulls a diverses persones entre el 2017 i el 2019. Son conseqüències de la dependència i supremacia política i de les lleis de Madrid. Ara parlem de bales de foam, d'un material més tou i fetes de forma que surten a menys velocitat i sembla que sense capacitat de rebot, però que segons com es facin servir també poden treure ulls com s'ha demostrat malauradament fa pocs dies.
  2. Icona del comentari de: Pol a març 02, 2021 | 17:31
    Pol març 02, 2021 | 17:31
    Aquest tipus d'armament de foam tenen l'origen arran dels aldarulls de la banlieu de París de l'any 2005, així la policia francesa demanà de fabricar un tipus d'armament per a fer front a d'altres casos similars. El model que fa servir la policia catalana és fabricat a Suïssa, els projectils son amb punta d'escuma viscoelàstica de poliuretà disparat amb subfussell de precisió adaptat. L'impacte és sec i sense rebot.
  3. Icona del comentari de: ALF a març 02, 2021 | 18:44
    ALF març 02, 2021 | 18:44
    Peró aixó no justifica a disparar a cara indiscriminadament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa