El Govern prioritza les trobades bilaterals amb el govern espanyol i hi portarà l’amnistia i l’autodeterminació

Aquesta és la raó per la qual Aragonès manté el seu 'no' a assistir a la conferència de presidents

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha advertit aquest dimarts que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que s’ha de reunir la setmana vinent no podrà “abordar-ho tot” ja que “hi ha tanta feina per fer i tants greuges” pendents de resoldre. “No en sortirem amb la feina feta. Hi ha una llista d’incompliments històrics tan gran que és impossible”, ha avisat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. Sobre el contingut de la reunió, ha explicat que “l’ordre del dia encara no està tancat però sí que s’ha avançat”.Plaja ha diferenciat la Bilateral de la taula de diàleg entre ambdós governs i ha remarcat que “són dues coses absolutament diferents”. “Una cosa són els temes concrets que es tractaran a la comissió bilateral i l’altra la taula de negociació”, on la Generalitat vol posar l’amnistia i la celebració d’un referèndum sobre la taula. A més, ha subratllat que “el que s’aconsegueixi a la taula bilateral no condiciona en cap cas el que es va a tractar a la taula de negociació”.

El Govern vol prioritzar la relació bilateral amb l’executiu estatal i per això el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no assistirà a la conferència de presidents autonòmics que s’ha de celebrar a Salamanca properament. Segons Plaja, aquesta trobada “no aporta valor als objectius” del Govern.

Illa demana al Govern que reconsideri la seva decisió

El líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “reconsideri” la seva decisió de no assistir a la conferència de presidents autonòmics d’aquest divendres. En roda de premsa des d’Euskadi, Illa ha defensat que els fòrums multilaterals com el de divendres no són contradictoris sinó “complementaris” als bilaterals. “Els catalans no ens mereixem no estar representats”, ha afegit per després concloure que l’actitud d’Aragonès és “poc responsable” i alertar que genera “decepció”. Illa ha assenyalat que la conferència de presidents de divendres abordarà temes “de màxima importància” com la pandèmia i la gestió dels fons europeus. El líder de l’oposició ha recordat que l’antecessor d’Aragonès a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, va assistir en nombroses conferències de presidents per abordar la pandèmia de la covid-19.

Comentaris

  Gonzalo 27/07/2021 2:38 pm
  El gobierno central debería dar un golpe en la mesa, y toda aquella comunidad autónoma que no envie a su presidente regional, queda fuera del reparto de los fondos europeos.
  germamarx 27/07/2021 2:46 pm
  Porteu-hi, també, una cerveseta; i, si em voleu creure, bebeu-se-la ràpid perque serà l´única cosa que en traureu.
  Vergonya 27/07/2021 6:34 pm
  El govern de Vichy catalan apuntalant el gobierno podrit i repressor.

Nou comentari