El Govern portarà a la bilateral la millora en l’accés a contingut audiovisual en català

"Estem decidits a intervenir i defensar una bona llei de l'audiovisual que protegeixi la llengua catalana", assegura la consellera

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que una de les qüestions que tractaran a la Comissió Bilateral amb l’Estat el pròxim 2 d’agost serà la millora en l’accés a contingut audiovisual en català. Vilagrà ha acusat l’Estat de “fer tard” en l’aplicació de la normativa europea que ha de garantir l’accés a contingut audiovisual en llengua catalana. “Estem decidits a intervenir i defensar una bona llei de l’audiovisual que protegeixi la llengua catalana“, ha subratllat després d’assegurar que es menystenen les llengües pròpies i el finançament de l’audiovisual català. Vilagrà ha denunciat que han presentat al·legacions davant l’administració de l’Estat però no han estat acceptades. “Exigim que el govern espanyol no treballi a la contra de la protecció del català”, ha sentenciat.

A banda, Vilagrà ha exigit finançament per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ja que la llei espanyola contempla dotar de més finançament RTVE. “Juntament amb la consellera de Cultura plantarem cara on calgui per defensar la producció audiovisual catalana”, ha reblat abans de concloure la seva intervenció.

Nou comentari