El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern “no té constància” de cap pacte dels presos polítics amb Fiscalia
  • CA

 

 

“No em consta cap informe, desconec si el president Torra té reunions amb els advocats dels presos i exiliats; jo n’he tingut però per interesar-nos, però en cap cas per negociar res”. Aquesta ha estat la resposta de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, a les informacions que apunten una possible negociació de l’equip de lletrats dels presos polítics per arribar a un acord amb Fiscalia. “No tenim cap constància de cap pacte”, ha reblat. 

 

Artadi també ha assegurat que en la cimera d’ahir entre el president Quim Torra i el president espanyol, Pedro Sánchez, no es va presentar cap informe ni es va demanar explícitament a la Moncloa que ordeni a la Fiscalia General de l’Estat que afluixi la seva acusació. “No s’ha fet cap petició, però en consta que en la reflexió el senyor Sánchez no hi ha volgut entrar”, ha afegit Artadi tot i tenir present l’actuació de la Fiscalia en tot el procés. 

 

 

De fet, la reflexió general, segons Artadi, és apuntar que es podria incorporar a la causa, fiscals més progressistes que podrien canviar la situació processal dels investigats. Una opinió compartida pels advocats dels presos que han manifestat que no estan portant a terme negociació de cap tipus amb la fiscalia per arribar a cap acord. I en segon terme, que no s’ha compartit amb el President Torra cap informació que permeti assegurar que s’està contemplant aquest escenari. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa