El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern “no posarà límits” a les manifestacions pels presos polítics a les presons
  • CA

 

 

La confusió que s’està generant arran de com i quan arribaran els presos polítics a Catalunya s’interpreta en clau de seguretat i complicar les possibles accions que entrebanquin el trasllat.

 

De fet, entra dins les possibilitats que s’intenti bloquejar els accessos a les presons o manifestacions de rebuda multitudinàries. En aquest sentit, membres del CDR del Bages van tenyir de groc els accessos a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). 

 

Per això, aquest migdia la consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha avançat que el Govern “no posarà límits” a les manifestacions mentre siguin “cíviques, pacífiques i reivindicatives, com sempre han estat”. Una crida a què les protestes i concentracions segueixen el relat de les manifestacions independentistes. “Tenim el vicepresident, la presidenta del Parlament, consellers i líders civils a les presons, no posarem límits a manifestacions metre siguin pacífiques”, ha alertat. 

 

Artadi ha volgut remarcar que l’apropament “no és cap contrapartida ni a l’ordre del dia de la reunió entre el president de la Generalitat i el president espanyol, ni a les aspiracions del Govern”. “No té res a veure amb la negociació, la decisió de fer-ho abans de dia 9 és unilateral del govern espanyol i no té res a veure amb nosaltres”, ha sentenciat Artadi.

 

En aquest sentit, ha insistit que l’executiu català “no entén l’apropament com a contrapartida o renuncia a res” i ha destacat que “d’acord amb la s’havien de traslladar i no hi havia cap motiu per mantenir-los a tants quilòmetres”. 

 

Així, Artadi ha mostrat la “satisfacció” del Govern perquè l’apropament beneficia “les famílies dels presos i els seus advocats”, però ha tornat a reclamar que “el que han d’estar és alliberats”. “Si el que volen és un clima favorable –de cara a la negociació entre governs-, ja saben què han de fer”, ha afegit Artadi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa