El Govern modificarà dimarts el decret de mesures Covid per compensar el final de l’estat d’alarma

Aragonès assegura que les restriccions es podran mantenir "unes setmanes més" amb l'aval dels tribunals

El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, ha explicat que quan decaigui l’estat d’alarma el 9 de maig, les restriccions per frenar la covid-19 a Catalunya continuaran aplicant-se gràcies a la modificació que prepara el Govern del decret que va aprovar el passat juliol per permetre l’aplicació de determinades mesures. Durant la sessió de control al Parlament a la que s’ha sotmès per tenir les funcions de president delegades, Aragonès ha assegurat que amb aquest canvi legislatiu i l’aval judicial de les restriccions que es vulguin anar impulsant, el pla de contenció del virus seguirà aplicant-se. A més, s’ha compromès que les restriccions que hi ha i que hi pugui haver es flexibilitzaran tal i com avanci la vacunació entre la població.

El Govern està enllestint, tal i com va avançar la portaveu, Meritxell Budó, el dimarts passat, una modificació del decret llei 27/2020, aprovat al juliol de l’any passat. Amb aquest canvi legislatiu, que està previst que passi pel Consell Executiu de la setmana vinent, el Govern vol afrontar la sortida de l’estat d’alarma que faculta l’administració per posar en marxa determinades restriccions de drets i llibertats com el toc de queda, el perimetratge territorial o el tancament de sectors i comerços.

Així, Aragonès, després de les queixes de Cs a la sessió de control, ha explicat que ha estat parlant amb el govern espanyol per poder adaptar-se a la situació “jurídicament diferent”. I en aquest sentit, ha detallat que el Govern “tindrà les eines i farà algunes modificacions legislatives com la del decret del juliol perquè les mesures es puguin aplicar, previ la ratificació judicial pertinent”. “Són mesures que hem de mantenir unes setmanes més”, ha justificat el vicepresident en funcions.

De la mateixa manera, ha volgut avisar que les restriccions no s’eternitzaran en el temps. “Cal accelerar la vacunació per poder precisament flexibilitzar les mesures, quan abans millor, però garantint que no fem cap pas enrere, amb criteris epidemiològics”, ha dit Aragonès.

Comentaris

    ciutadà 30/04/2021 4:33 pm
    Apa, encara no ens heu tocat prou el que no sona amb les vostres ximpleries?. D'ara endavent, quan hi hagi eleccions em podeu esperar asseguts.
    Pedro 29/04/2021 9:42 pm
    A hundir Cataluña aún más.

Nou comentari