El govern espanyol vacunarà els membres de les forces de seguretat de l’Estat a Catalunya

Darias denuncia que "no han estat vacunats en els termes en què ho han estat a altres comunitats"

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que el govern espanyol vacunarà contra la covid-19 les forces de seguretat de l’Estat a Catalunya. “És un col·lectiu que en una comunitat autònoma no ha tingut la resposta establerta en l’estratègia de vacunació acordada per tots els que formem el Consell Interterritorial de Salut”, ha dit Darias aquest dimarts a la tarda en una compareixença al Senat. Segons la titular de Sanitat, els membres de les forces de seguretat estatals a Catalunya “no han estat vacunats en els termes en què sí que ho han estat a altres autonomies”. “Per això, ja fa dies que el govern d’Espanya ha pres la decisió de vacunar-los nosaltres”, ha afirmat Darias. La titular de Sanitat ha dit que ja estan “realitzant les accions necessàries per dur-ho a terme pròximament” i estan “reservant vacunes“.

Darias ha afirmat que va demanar “per activa i per passiva” a la consellera de Salut, Alba Vergés, que vacunés a agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. “No ha estat possible” i, per tant, “no es pot esperar més”, ha dit Darias, que ho considera un “fracàs”. La ministra de Sanitat ha dit que no és admissible que les forces de seguretat de l’Estat a Catalunya estiguin per sota del percentatge de vacunació d’aquest col·lectiu a la resta de l’Estat i cal prendre la “determinació” per garantir-ho.

La senadora d’ERC Mirella Cortès ha respós que si la Generalitat no ha vacunat les forces de seguretat de l’Estat és perquè està prioritzant la vacunació per franges d’edat des del 22 de març a persones majors de 60 anys. Cortès ha argumentat que si no se’ls va vacunar abans va ser perquè “demanaven condicions específiques diferents de la resta d’essencials” i van “enviar el cens més tard”.

Comentaris

  Albert 20/04/2021 8:10 pm
  Ricardo, queréis construir una sociedad tolerante con esa actitud? Vais de puto culo... Pero seguir... Que las cárceles no se llenan
  Xavier 20/04/2021 7:58 pm
  Hablo el listo de turno.
  Ricard 20/04/2021 6:01 pm
  Hi ha productes més apropiats per a ells tenint en compte la funció que desenvolupen a Catalunya.
  68
  131
  Respon
   Pere 20/04/2021 8:08 pm
   Espero y deseo que te pillen algún día y te vapuleen... Quieres un diccionario?

Nou comentari