La Fiscalia del Tribunal Suprem estaria a prop d’arxivar les diligències d’investigació contra Joan Carles de Borbó per tres presumptes delictes segons el diari El Confidencial . Qui fou rei d’Espanya està sent investigat per tres possibles causes: el cobrament de comissions per la concessió a empreses espanyoles de la construcció de l’AVE a La Meca; l’ús per part seva i altres familiars de targetes de crèdit opaques i l’existència d’un compte corrent a nom seu en un paradís fiscal. El mateix diari que ha publicat la informació assegura que aquesta decisió es deu a que els delictes han prescrit, no estan provats o van produir-se quan Joan Carles de Borbó era inviolable.

Diversos mitjans asseguren que l’exmonarca podria tornar Espanya en breu donat que no tindria cap compte pendent amb la justícia. Davant d’aquesta possibilitat, el govern espanyol no es mulla. La seva portaveu, Isabel Rodríguez, assegura que l’executiu espanyol “és molt respectuós amb les decisions individuals i personals”. A més, Rodríguez manifesta que “la nostra relació és amb l’actual Cap d’Estat” i considera que Felip VI ha demostrat “exemplaritat”. La Ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, tampoc ha volgut entrar a valorar aquestes informacions al·legant que el seu càrrec l’impedeix referir-se a contribuents concrets.

Joan Carles de Borbó va marxar als Emirats Àrabs des que es va conèixer la seva possible vinculació amb alguns actes delictius. L’antic monarca espanyol ha deixat palesa la seva manca de relació amb el seu fill durant els últims dies. L’excap d’Estat d’Espanya ha assegurat que Felip VI no el va felicitar pel seu aniversari en la seva biografia, que ha sortit a la venda a França. El motiu que va produir el distanciament entre tots dos és que l’actual rei d’Espanya va renunciar a l’herència del seu pare i li va retirar el sou que tenia assignat als pressupostos de la casa reial espanyola.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pepe a octubre 07, 2021 | 18:57
  Pepe octubre 07, 2021 | 18:57
  Repassada de Boye a un periodista que tracta Puigdemont de fugitiu. L’advocat del president a l’exili recorda que cap altre país ha retirat mai una euroordre de detenció per por a la resolució. https://twitter.com/LluisRovir/status/1445171293809217550
  • Icona del comentari de: Boye confirma la culpabilitat i fugida de Puigdemont, no la desmenteix a octubre 08, 2021 | 09:43
   Boye confirma la culpabilitat i fugida de Puigdemont, no la desmenteix octubre 08, 2021 | 09:43
   Intentar-ho ho intenta però amb arguments ridículs. Per exemple: ens diu que Puigdemont es va abans que ho acusin, ergo ja es temia que ho anaven a acusar i es fuga; no es presenta davant la justícia que li correspon, l'espanyola, sinó davant la belga que no el pot jutjar perquè el delicte el realitza en territori espanyol. Molta gent que ha comès delictes s'escapoleixen abans que comencin a buscar-los, n'hi ha prou fer una ullada a les notícies de successos. I també és clar que la juridicción que et correspon és aquella on vas cometre el delicte, per això estan les ordres d'extradició. Si el tribunal que t'acusa d'alguna cosa et cita i no vas ets un fugat; no hi ha més.
 2. Icona del comentari de: Ja ho han 'afinat', pista lliure! a octubre 07, 2021 | 19:28
  Ja ho han "afinat", pista lliure! octubre 07, 2021 | 19:28
  Ja van posant l'estora de benvinguda al fugat. El que el Caudillo va institucionalitzar, que l'home no ho separi!
 3. Icona del comentari de: Teix a octubre 08, 2021 | 07:31
  Teix octubre 08, 2021 | 07:31
  Quin cacau, amb això del galtes major! Cert, La Constitució Espanyola, en el seu art. 56.3, estableix que la persona del rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat. I aquí s’aturen molts juristes i jutges –jutges servils dels de dalt-, sense tenir en compte el context. La Constitució també estableix que els Diputats i els senadors també són inviolables però precisa que això val per les opinions que manifestin en l’exercici de les seves funcions; fora d’això, la justícia els ha de tractar com a tu i com a mi. En el cas del rei no hi cap cap precisió ni explicació en la Constitució i, fins i tot, el TC ve a dir (1919) que el rei (i la reina) és intocable, vaja, que té patent de cors. En altres paraules, ens dóna una raó de més per engegar la monarquia a fer punyetes. Per tant, s’ha d’anar al context. L’art. 56.3 s’ha d’incloure on la CE fixa els ACTES del rei, els precisa. És a dir, el rei és inviolable i irresponsable només quan actua com a tal, no quan va de cacera o quan desfalca l’Estat amb els seus negocis que aquells en diuen “turbios” i que, altres en diem delictuosos. I una altra. massa comentaristes no saben què vol dir “ACTES del rei”, que només són aquells als quals el rei n’està obligat per la pròpia Constitució. Per exemple, el rei ha de signar les lleis i, a l’altra banda, ha de contrasignar, per exemple, el ministre del ram, que és i es fa responsable jurídic. Els presidents de les repúbliques tenen les mateixes consideracions. En la seva vida privada ningú ha de tenir patent de cors i ha de respondre dels seus actes.
 4. Icona del comentari de: Jo a octubre 08, 2021 | 08:36
  Jo octubre 08, 2021 | 08:36
  clar... ja no ve de un lladre més o menys...

Nou comentari

Comparteix