El govern espanyol portarà a la taula de diàleg la reforma del finançament

Iceta assegura que l'Estat escoltarà "amb la millor de les disposicions" els plantejaments de la Generalitat

El govern espanyol portarà a la taula de diàleg una proposta de reforma del finançament, complir amb les inversions, mesures per evitar la judicialització, la descentralització d’ajudes i subvencions, i la gestió autonòmica del 0,7% de l’IRPF. Són alguns dels 44 punts de “l’agenda per al retrobament” que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va posar sobre la taula de Quim Torra a la reunió del 6 de febrer del 2020 al Palau de la Generalitat, i que ara, segons ha assegurat el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, torna com a proposta del govern espanyol a la Generalitat en el marc d’aquest diàleg. La Moncloa ja ha posat en marxa alguns dels punts d’aquella promesa que toparà amb les reivindicacions de la Generalitat.

En tot cas, en declaracions des de Bilbao, Iceta ha assegurat que el seu executiu seurà a la taula amb “la millor de les disposicions per escoltar el plantejament” de la Generalitat i del seu president “des del minut zero”. La represa de la taula de diàleg encara no té data i es produirà en tot cas després de la reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que tindrà lloc a la Moncloa previsiblement la setmana que ve. 

Segons Iceta, Sánchez i Aragonès s’han emplaçat a parlar i veure’s tan aviat com sigui possible, “i a partir d’aquesta reunió a adoptar les decisions que tornaran a posar en marxa de nou a taula de diàleg”. En tot cas, el govern espanyol té clars la que serà la seva proposta base. Iceta ha afirmat que l’executiu de Sánchez “ja fa molt de temps que va fixar el temari” de les reunions “quan el president espanyol va presentar a Barcelona l’agenda per al retrobament”

Tindrem aquesta proposta“, ha dit, “però des de la millor de les disposicions per escoltar el plantejament que faci el govern de la Generalitat i el seu president des del minut zero”. L’agenda per al retrobament inclou algunes mesures que van quedar incloses en els acords entre el govern espanyol i ERC que han tingut lloc des d’aleshores, com els canvis respecte a la llengua de la Llei d’Educació.

A més del compromís amb el diàleg i la desjudicialització, de l’agenda el govern espanyol també parla de regeneració institucional amb la renovació dels òrgans constitucionals i organismes independents i de mesures contra la corrupció així com un “ferm compromís amb la memòria democràtica” amb l’exhumació dels represaliats que descansen en fosses comunes o l’anul·lació de la condemna a l’expresident de la Generalitat Lluís Companys.

Comentaris

  Ramon 03/06/2021 6:19 pm
  Trobo que la màfia calabresa està més rabiosa que de costum. Deu ser per la nova victòria judicial europea de l'exili.
   Calabrese 03/06/2021 6:28 pm
   Aquest suposat especialista en organitzacions criminals, vol dir l'Onorata Società o la 'Ndrangheta.
  Espanya és odi a tot el que sigui català, si no ens han acabat de destruir és perquè som Zona de Recaptació en Executiva 03/06/2021 6:16 pm
  Però algú encara es creu als espanyols?? mai ens han donat res, i quan ho han fet no ho han implementat o han trigat quaranta anys en fer-ho efectiu, quan ja no calia, si fins i tot a Euskadi encara li deuen transferències del seu estatut, i això que són bascos, no catalans ... D'espanya només hem rebut que hòsties, sancions, prohibicions, espoli, retallades, 155, presó, i bombes al llarg dels 300 anys que ens porten negant els nostres drets i llibertat a canvi de passar a ser una colònia de la què omplir-se les butxaques.
  Erc.icetes catolicisme com cal 03/06/2021 4:58 pm
  Peret aragones, taula de dialeg, tontet? Au ves a cagar,vulgar,mediocre, espanyolissim psoecialista. Titelleta del sanchez, marioneta eel iceta, sardineta del junqueras, no pintes res de res. Nen petitó i ridicul
  61
  53
  Respon
   Diguem-los prou als provocadors 03/06/2021 5:26 pm
   Prou de fer l'imbècil, falsa bandera dels nassos.
  Er 03/06/2021 4:58 pm
  Peret aragones, taula de dialeg, tontet? Au ves a cagar,vulgar,mediocre, espanyolissim psoecialista. Titelleta del sanchez, marioneta eel iceta, sardineta del junqueras, no pintes res de res. Nen petitó i ridicul
  5
  102
  Respon
   A Er (la Cerdanya) 03/06/2021 5:33 pm
   Es comença escrivint poca-soltades com les de l'ultra i xenòfob Ramon i s'acaba havent de suportar collonades de falsa bandera com les d'aquest pitof que signa aquest poca-pena de falsa bandera Er i altres noms. Com si no en tinguéssim prou amb suportar quotidianament l'estat espanyol. Un doble patiment que no ens ho mereixem pas.
    Ramon 03/06/2021 6:07 pm
    Goita, la rateta porugueta ha eixit de llur cau!
  Peret,el molt honorable pastanaga tendra 03/06/2021 4:54 pm
  Iceta moltes g4acies
  15
  85
  Respon
  Via fora els adormits 03/06/2021 4:49 pm
  A sobre de Madrid estant se'n foten miserablement. Catalans desperteu-vos !
   Erc un psoe vulgar 03/06/2021 4:52 pm
   Votar junqueras es votar iceta
   11
   104
   Respon
    Desemmascarem els falses banderes 03/06/2021 5:14 pm
    Això és el què tu voldries, espanyolista desvalgut. Els comentaris de falsa bandera canteu d'una hora lluny. No se si ho saps però Junqueras no el pot votar ningú perquè l'estat espanyol el té segrestat i deshabilitat tros de quòniam.
     Ramon 03/06/2021 6:14 pm
     Votar ERC és votar 155. Però Junqueras ja era el candidat d'Espanya abans del 155.
     A missa penitent!!! 03/06/2021 6:06 pm
     Ai sergio sol, que brut, que junqueras, queferrovial, que erc, que psoe,que españa. A sermonelar a cal omella de junqueras. 2 rosaris per Deu
  Independence Process 03/06/2021 4:42 pm
  Per a parlar del finançament de Catalunya com a territori autònom de sobirania espanyola, no cal fer la "taula de negociació". A qui vol aixecar la camisa aquest botifler ? L'unionisme es retrata cada dia, però allò que crida més l'atenció é la quantitat que hi ha encara de catalans adormits que creuen en Espanya, que els hi han de fer per a reaccionar, que el PP demani més "firmitas", com el 2006 ?
  Judes Junqueras, un iceta com cal. Erc es psoe, quins pocavergonyes 03/06/2021 4:41 pm
  Calderilla iel ferrovial ju queras parant la ma. Republiqueta de ferrovial, Sempre espanyolss
  74
  106
  Respon
   Fora en junqueras y taules de putes espanyoles. Erc MERDA FRANQUISTA 03/06/2021 4:51 pm
   Taula de dialeg, pixum del junqueras, el venut, 3l cantimflas,el BOTIFLER CELESTIAL. ERCtancament ja!!!
   24
   105
   Respon
    Desemmascarem els trolls falses banderes 03/06/2021 5:19 pm
    Això és el què tu voldries, espanyolista penós i tros de quòniam. Els comentaris de falsa bandera canteu d'una hora lluny.
     Erc lladres ferrovial, hip, hip!!! 03/06/2021 6:08 pm
     Troll psedonim de junqueras el ferrovial 17.000.000 euros pel hermanito chorizon. Estafar a lasanitat publica el catolicisme junqueras el lladre
  Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha 03/06/2021 4:36 pm
  Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha.
   Erc un psoe vul 03/06/2021 4:57 pm
   Peret aragones, taula de dialeg, tontet? Au v3s a cagar,vulgar,mediocre, espanyolissim psoecialista
    Desemmascarem els trolls de falsa bandera 03/06/2021 5:22 pm
    Ets un vulgar i trist quintacolumnista de falsa bandera. Solament provoques vergonya aliena.
  Ramon 03/06/2021 3:56 pm
  Ricky Gervais considera que, dels tres càstigs de Déu arran l'incident de la poma al Paradís, el d'Adam -allò de suar treballant- i el d'Eva -allò de parir amb dolor-, d'acord. Però que el de la serp -allò que la condemnava a desplaçar-se arrossegant-se pel terra-, doncs no. Allò ja era quelcom inherent amb llur naturalesa. Allò no era realment cap càstig. M'ho ha recordat un comentari anterior d'algú que engega el coscubiela Miquel Iceta a fotre's no sé què pel cul.
  Doctor Strangelove, el bo. 03/06/2021 3:39 pm
  És impossible més indignitat i més truculències. Iceta, has perdut la poca credibilitat que tenies a Catalunya, es nota la influència de la "corte i villa", t'han rentat el cervell i tu, com a bon servent saltes quan et fan saltar i cantes quan així t'ho manen. Pobre infeliç!
  Josep 03/06/2021 3:01 pm
  iceta, idiota, no volem finançament, volem ser lliures. PUTASPAÑA.
   Josepa 03/06/2021 4:46 pm
   Cal posar-hi putaspana al final de la frase ? Més fer per la independència i menys qualificatius sobrers poca-soltes que no aporten res.
  fideli 03/06/2021 2:59 pm
  i també el canvi de cortines del despatx de l'encarregat de magatzem... important.
  cocaculeru 03/06/2021 2:34 pm
  mira miguel izeta, és clar que pots anar amb una proposta del fiançament, és clar que si, però com sempre serà paper mullat, el gobeierno de españa, no compleix mai, el finançament proposat ara, si vas a la taula de diàleg, respecta les propostes que se't formulin ... totes
  Vendetta 03/06/2021 2:04 pm
  Tel possas al cul, independencia nomes aixo CATALUNYA CATALANA 33 som la nova fornada urkinaona forever a y putaejpanya sempre
  27
  53
  Respon
  sdfg 03/06/2021 1:54 pm
  Gran proposta, escolteu escolteu..... ja ja ja.
  Gonzalo 03/06/2021 1:54 pm
  Es un buen punto de partida. Pero los catalanes de bien, no los laZisnaZis, aspiramos a conseguir lo mismo que vascos y navarros. Pero repito: es un buen punto de partida. Así, si.
   Doctor Strangelove, el bo. 03/06/2021 3:45 pm
   Gonzalo, molt bé, jo no ho hauria dit millor. Adelante España, luchemos por nuesra unidad. Gonzalo, eres el mejor y el más sabio de la corte.
   Vendetta 03/06/2021 3:33 pm
   Jjjaa cacanyol más ke cacanyol ,cacanyol es akell ke no pot ser res mes pobret segurrata
   Gonzalo el fatxa 03/06/2021 2:40 pm
   Un Català de be?, que ni tan sols sap parlar o escriure en Català?, tu ets un franquista Nazi amb carnet de la falange.
    Guerau 03/06/2021 5:03 pm
    Encara pitjor, és un espanyol "normal" i corrent. Heus ací el problema per a ells. Amb tot no cal copiar els espanyolistes carques, ni rebaixar-te al seu nivell, amb l'ús babau de la reductio ad hitlerum. El teu comentari fa pena. A més la millor forma de tirar endavant i aconseguir la independència, és anar a al nostra i prescindir de les poca-soltades dels trolls unionistes.
  Ramon 03/06/2021 6:23 pm
  A mi sí que em llegeixen sempre més lectors, a més de la relectura que faig jo. M'ho recorda un comentari interior d'algú.

Nou comentari