El govern espanyol investiga Iberdrola per buidar embassaments coincidint amb l’escalada del preu de la llum

Ribera afirma que és "escandalós" i avisa que cal mantenir uns cabals "mínims": "Intervindrem", avisa

El govern espanyol investiga la companyia energètica Iberdrola per buidar embassaments coincidint amb l’escalada de preu de la llum. La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha afirmat que és “escandalós” i “no és raonable”. En una entrevista aquest divendres a La Sexta, la vicepresidenta ha avisat que cal garantir uns cabals “ecològics” i “mínims”. Per això, Ribera ha explicat que l’executiu haurà d’aplicar l’article 55 de la Llei d’Aigües, que permet introduir limitacions per raons extraordinàries.

“Intervindrem al més aviat millor”, ha dit. L’associació de consumidors Facua també havia demanat una investigació a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per la “dràstica” reducció d’aigua que han patit els embassaments de Ricobayo (Zamora) i Valdecañas (Càceres). Segons denuncia Facua, el de Zamora ha reduït un 79% el cabal en només dos mesos a conseqüència d’un augment de la producció elèctrica d’Iberdrola per l’encariment de la llum.

En el cas de Càceres, l’embassament es troba a només el 21,65% de la seva capacitat, 20 punts menys que el 2020. Ribera ha explicat que el govern espanyol ja ha enviat una carta a Iberdrola per dir-los que “no pot ser” i ha argumentat que cal mantenir un volum d’aigua en els embassaments, ja que es tracta d’un “bé escàs tan important com l’electricitat”.

Comentaris

    Tano 14/08/2021 11:51 am
    Mama por. El que tinguin de fer aquesta prole del Gobierno Escañol, ja ho en fet tot. Res de bo.
    666 14/08/2021 7:26 pm
    La del PPatrioter Montilla !

Nou comentari