El govern espanyol es mostra “sorprès” per la sentència del Tribunal Constitucional

Fonts de la Moncloa insisteixen que les mesures eren "imprescindibles"

El govern espanyol “respecta” la sentència del Tribunal Constitucional que declara inconstitucionals les restriccions més importants del primer estat d’alarma, però es mostra “sorprès pel seu caràcter inèdit” i es referma que el Reial Decret era “absolutament imprescindible per salvar vides”. Fonts de l’executiu insisteixen que el decret s’ajustava a la Constitució i a la Llei orgànica de l’estat d’alarma, i apunten que ara els serveis jurídics “estudiaran” una resolució que –recorden- s’ha adoptat per majoria simple i amb TC dividit.

“Estem davant una decisió sense precedents”, sosté La Moncloa, “perquè tots els països del nostre entorn han recorregut a fórmules similars dins de les seves respectives legislacions per lluitar contra la pandèmia”. Sense aquell decret, continuen aquestes fonts, “no s’hauria arribat a temps de parar el virus i no hagués estat possible mantenir les mesures necessàries per aturar el seu avenç més enllà de 60 dies”.

La Moncloa també recorda que el TC es pronuncia fruit d’un recurs de Vox, una formació que “va votar l’estat d’alarma” al Congrés dels Diputats.

Comentaris

    fat boy 14/07/2021 4:36 pm
    Una colla de tios prenen decisions contra la salut publica que segur que matara a un munt de gent i el gobierno es queda sorpres en lloc de querellar-se per ficar-los a la preso. Deuen ser coses de la democracia plena i consolidada.
    Gavanenc 14/07/2021 5:49 pm
    Tal faràs, tal trobaràs. El govern espanyol amaga sempre el cap sota l'ala, quan les sentències del tribunal anticonstitucional espanyol fa sentències contra lleis i disposicions del govern català No cal afegir-hi res més.

Nou comentari