El govern espanyol, dividit per l’ampliació del Prat

Unides Podem s'oposa al projecte i ho veu una "gran incoherència" amb el full de ruta de Sánchez

Unides Podem i els seus ministres s’oposen a l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Nosaltres serem coherents. Entenem que aquest projecte és una gran incoherència amb els paràmetres en què des del govern espanyol ens estem movent”, ha afirmat aquest dijous la portaveu adjunta d’Unides Podem al Congrés, Sofía Castañón. Ha remarcat també que “lluitar contra el canvi climàtic forma part de l’acord de govern” de la coalició amb els socialistes i ha argumentat que l’ampliació de la infraestructura va “en contra dels paràmetres de transició ecològica”.

Castañón ha dit en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio que membres d’Unides Podem s’han expressat de forma “molt nítida” en contra del projecte, ja que és “incongruent” i “el camí contrari al que ens marca una resposta necessària davant l’emergència climàtica“. La diputada ha dit que es van assabentar pels mitjans de comunicació. La portaveu parlamentària de la formació lila ha defensat que cal reforçar l’aposta pel ferrocarril i invertir en “vertebrar el territori”. Castañón ha criticat que amb l’ampliació s’està apostant pel “monocultiu del turisme”, que “genera llocs de treball precaris”, i ha dit que cal apostar per desenvolupar la “sobirania industrial”.

Amb aquest posicionament del partit de Ione Belarra, la Moncloa torna a patir un nou sotrac davant d’una mostra més de la divisió del govern espanyol. Aquesta esquerda es va poder veure de manera molt clara també aquest dimarts, quan el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reunia amb el rei espanyol, Felip VI, per analitzar el curs polític quan es complia un any de l’exili de Joan Carles I. Belarra va dir al seu compte de Twitter que el rei emèrit havia tingut una “actitud indigna”, i Sánchez va evitar parlar sobre aquesta qüestió.

Comentaris

  Bernat. C. 05/08/2021 10:51 am
  Els comuns s'han quedat amb un rosco que els deixa fora de joc. Només serveixen per a fer nosa. Inútils per a qualsevol gestió que sigui sortir del marasme econòmic
  el verdugo del Cid 05/08/2021 12:05 pm
  Qui a Madrid busca diàleg, surt amb hora pel proctòleg :P
  kim 05/08/2021 12:30 pm
  Tant apujar el rebut de la llum i encarir la benzina a la gent del carrer per a després construir un aeroport per a que les elits puguin anar de vacances a Tailandia a preu barat contaminant en un sol vol el mateix CO2 que una familia produeix en cinc anys.
   Ricard 05/08/2021 7:01 pm
   Molta preocupació per l'aeroport i cap per Catalunya. Preocupació selectiva, oi?
  Georgiana 05/08/2021 6:43 pm
  El President i Conseller Delegat des de 2018 d'AENA amb seu a Madrid, es en Maurici Lucena del PSC.

Nou comentari