El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol demana als independentistes “suport” per aprovar els pressupostos
  • CA

 

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha reclamat al Govern català que “busqui la sortida al conflicte”. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que “treballi per a tots els catalans” i que “desbloquegi la vida política a Catalunya i puguin funcionar totes les seves institucions”. Alhora, la també ministra ha reclamat que els partits independentistes donin suport als pressupostos de l’Estat “perquè pugui avançar tota la societat”, i ha indicat que aquests comptes “són molt beneficiosos per a Catalunya”. Pedro Sánchez ha arribat aquest matí a un acord amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, sobre els pressupostos de l’any 2019. 

 

“Quan parlem de pressupostos amb les formacions independentistes plantejarem millores molt importants per a la societat catalana”, ha defensa la portaveu espanyola durant la roda de premsa. A més, Celaá ha deixat clar que “el poder judicial és independent i mai s’ha de creuar amb la política, tampoc a Catalunya”. 

 

Contactes de Calvo amb Artadi i Aragonès

 

D’altra banda, la portaveu del govern espanyol ha confirmat els contactes i reunions entre la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i diversos membres del govern de la Generalitat. Aquests contactes han tingut lloc en les últimes hores amb la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, amb qui la ministra s’ha reunit a l’estació de Sants, i amb el vicepresident, Pere Aragonés, amb qui va conversar aprofitant la presència de tots dos al lliurament dels Premis Pimes de la patronal PIMEC. La pròpia vicepresidenta del govern espanyol ha deixat clar que en aquestes converses ha intentat persuadir el Govern perquè les forces independentistes donin suport als pressupostos generals de l’Estat que l’executiu espanyol ja ha pactat amb Podem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa