El govern espanyol demana a les autonomies que acullin menors migrants que han arribat a Ceuta

La ministra de Drets Socials diu que busca un "mecanisme" per permetre als nens que ho vulguin tornar al lloc d'origen

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha demanat “corresponsabilitat” a les autonomies per acollir els menors migrants que han arribat a Ceuta. Per això, Belarra ha convocat aquest dimecres a la tarda una reunió “urgent” del Consell Territorial de Serveis Socials, ja que les comunitats són “competents en matèria d’infància”. La ministra ha fet una crida a “acollir al més aviat possible” els menors i a “fer-los lloc” perquè estiguin en “millors condicions”. En una entrevista a TVE, prèvia a la reunió, Belarra ha dit que entre els menors que han travessat la frontera hi ha nens “més petits del que és habitual”, d’entre 7 i 10 anys. “Molts no sabien les conseqüències de passar la frontera i molts volen tornar a casa seva”, ha dit.

En aquest sentit, Belarra ha explicat que entre diversos ministeris del govern espanyol estan cercant articular un “mecanisme” perquè els menors que ho vulguin puguin tornar als seus llocs d’origen.

En relació amb les “devolucions” de persones al Marroc, Belarra ha remarcat que la legislació diu que “s’han de fer amb supervisió judicial i complint els drets humans”. “És un tema que ha generat molt debat dins del govern”, ha afirmat.

La ministra de Drets Socials ha demanat tractar la qüestió amb “humanitat” i “posant les persones més vulnerables al centre” i ha defensat que hi hagi “vies legals i segures per migrar” perquè no ho hagin de fer “jugant-se la vida”.

Comentaris

    Patufet 20/05/2021 12:35 am
    Que se'ls foti el 'gobierno más progresista de la historia' a casa seva.
    Vendetta 19/05/2021 11:19 pm
    Mes delincuenci es el ke tindrem

Nou comentari