El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol demana a les autonomies que acullin menors migrants que han arribat a Ceuta

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha demanat “corresponsabilitat” a les autonomies per acollir els menors migrants que han arribat a Ceuta. Per això, Belarra ha convocat aquest dimecres a la tarda una reunió “urgent” del Consell Territorial de Serveis Socials, ja que les comunitats són “competents en matèria d’infància”. La ministra ha fet una crida a “acollir al més aviat possible” els menors i a “fer-los lloc” perquè estiguin en “millors condicions”. En una entrevista a TVE, prèvia a la reunió, Belarra ha dit que entre els menors que han travessat la frontera hi ha nens “més petits del que és habitual”, d’entre 7 i 10 anys. “Molts no sabien les conseqüències de passar la frontera i molts volen tornar a casa seva”, ha dit.

En aquest sentit, Belarra ha explicat que entre diversos ministeris del govern espanyol estan cercant articular un “mecanisme” perquè els menors que ho vulguin puguin tornar als seus llocs d’origen.

En relació amb les “devolucions” de persones al Marroc, Belarra ha remarcat que la legislació diu que “s’han de fer amb supervisió judicial i complint els drets humans”. “És un tema que ha generat molt debat dins del govern”, ha afirmat.

La ministra de Drets Socials ha demanat tractar la qüestió amb “humanitat” i “posant les persones més vulnerables al centre” i ha defensat que hi hagi “vies legals i segures per migrar” perquè no ho hagin de fer “jugant-se la vida”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a maig 19, 2021 | 23:19
    Vendetta maig 19, 2021 | 23:19
    Mes delincuenci es el ke tindrem
  2. Icona del comentari de: Patufet a maig 20, 2021 | 00:35
    Patufet maig 20, 2021 | 00:35
    Que se'ls foti el 'gobierno más progresista de la historia' a casa seva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa