El govern espanyol carrega a les autonomies les mesures Covid a partir del 9 de maig

El ministre de Justícia ignora el dictamen del Consell d'Estat i invoca "la capacitat normativa" de les comunitats i els ens locals

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest divendres que un cop decaigui l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig el govern espanyol confia a coordinar amb les comunitats autònomes al Consell Interterritorial de Salut mesures restrictives utilitzant les competències autonòmiques. Segons Campo, l’alternativa legal a l’estat d’alarma és “la capacitat normativa de les comunitats autònomes” i els ens locals per imposar mesures restrictives. “Hi ha molts instruments normatius i un ventall de mesures que es poden adoptar que permetran que sortim tranquils d’aquest tram final” de la lluita contra la pandèmia, ha dit. “Hem de ser optimistes”, ha dit en un esmorzar informatiu a Andalusia.

Campo ha fet aquestes manifestacions malgrat que el Consell d’Estat adverteix en un dictamen que les comunitats autònomes no tenen competències per limitar drets fonamentals i que la Llei de Salut Pública de 1986 no és suficient per donar cobertura legal a les mesures restrictives que pot ser que calgui imposar.

Comentaris

  Vicenç Ramoneda 10/04/2021 9:55 am
  Estupor a Alemanya: Espanya vol pagar la setmana de 4 dies amb fons de la UE. La indignació ha esclatat a Alemanya després que la revista Focus, una de les més importants del país, ha denunciat que el govern espanyol de Pedro Sánchez vol sufragar la setmana de 4 dies aprofitant els diners de les ajudes de la UE per la reconstrucció per la Covid.
  ton c. 09/04/2021 3:55 pm
  com que no teniu collons de para-li els peus a la de Madrid, ara el lema sociata café para todos, ademés d´incompetents amb mala llet, és a dir socialistes.
  Català 09/04/2021 3:21 pm
  Normal. quan han tingugt la troca ben embolicada, en veure que no se'n surten li carreguen els neulers a un altre. Made in Spain.
  Anònim 09/04/2021 3:21 pm
  Normal. quan han tingugt la troca ben embolicada, en veure que no se'n surten li carreguen els neulers a un altre. Made in Spain.
   Manel de manresa 09/04/2021 4:16 pm
   No només això si no que seguiran controlant el que es faci .... per això tenen als jutges 'independents' i ungits per Deu. Que sense cap mena d'explicacions i contrapesos decideixen al seu lliure desitx el que s'ha de fer i el que no s'ha de fer. Bo els elegeix el poble sino un a conjunt de capes i capes frnquistes, però al cap i a la fi decideixen ells.

Nou comentari