El govern espanyol aprovarà rebaixar l’IVA de la llum del 21 al 10%

Donarà llum verda a la mesura al Consell de Ministres extraordinari per pal·liar l'augment de la factura elèctrica

El govern espanyol aprovarà aquest dijous una rebaixa de l’IVA de la llum del 21 al 10%. El Consell de Ministres extraordinari, convocat per aprovar la fi de l’obligatorietat de la mascareta a l’exterior, també aprovarà la rebaixa de l’IVA per pal·liar l’augment de la factura elèctrica, segons han confirmat fonts governamentals a l’ACN. La mesura tindrà caràcter permanent per als consumidors domèstics amb una potència contractada de fins a sis quilowatts. També afectarà pimes amb una potència contractada inferior als quinze quilowatts. La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja va avançar que el Ministeri d’Hisenda ho estava analitzant, entre altres possibles rebaixes d’elements fiscals.

Comentaris

  Raul 21/06/2021 6:47 pm
  Patètic. La manera de reduir els beneficis estratosfèric de les elèctriques en la producció de nuclear e hidroelèctriques amb centrals amortitzades i regalades es baixar l'IVA i augmentar el dèficit. Mal govern.
  Lo Terralti 21/06/2021 11:29 pm
  Que el paguin aquells que mal van vendre les empreses de l’INI (empreses de tots) en benefici d’uns quants i sense l’aprovació del poble. Vergonyós. Déu els hi dono molts anys de vida per pair tot el mal que fan a les famílies.
  Manel 22/06/2021 8:22 am
  Quins collons que tenen, ens prenen per tontos?, traduit al Català vol dir, ho pagarem nosaltres, mentres tant, tots els politics, amb una cadira a les electriques, NINGÙ QUE SIGUI DECENT, AURIA DE TENIR UNA COMPANYIA ELECTRICA DEL IBEX,
  Ricard 22/06/2021 8:57 am
  Vergonyosa claudicació, enèsima, davant els oligopolis.
  Un de pas 22/06/2021 12:04 pm
  I del tema que només es fins desembre, que en sabem? Vergoya de estado, vasalls dels xoriços dels oligopolis, ja ens han colat una pujada de tarifes en nom del canvi climàtic... I encara pagarem dos cops el deute! Marxem ja, que fa massa temps que ens foten el pèl. Salut i dues Repúbliques, aquí i a Ñ.
  Luna Barceló 22/06/2021 12:05 pm
  Que no ens prenguin el pèl! la meva darrera factura de llum: energia consumida ..................... 23,93 potència???.................................... 48,38 altres conceptes........................... 5,36 IVA .................................................... 16,31 = 98,98 € A altres conceptes diu, ajustament de lloguer, impost electricitat i lloguer equips de mesura i control. O sigui pago un 21% d'IVA d'entre d'altres sobre un impost. Impost sobre impost ???? Pago un lloguer d'equip o equips que després si s'espatllen haig de pagar a banda. O són seus o són meus, si són meus d'acord però si són seus que facin manteniment i en tinguin cura. En una paraula la gran estafa per mantenir càrrecs polítics retirats amb el consentiment dels governs de torn. Vergonya cavallers, vergonya!
  Un de pas 22/06/2021 12:08 pm
  I ja posats, perquè no ho consideren un bé esencial, i per tant nacionalitzar les empreses i /o baixen l'iva al 4%. Marxem ja, que fa massa temps que ens foten el pèl. Salut i dues Repúbliques, aquí i a Ñ.

Nou comentari