El govern espanyol aplicarà impostos a les tecnològiques i a la banca

La ministra d'Hisenda diu que gravaran els productes contaminants per augmentar el sostre de despesa i que hi haurà deduccions per a les empreses que apliquin polítiques d'igualtat

 

La ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, ha anunciat aquest dijous que el govern espanyol aplicarà impostos a les grans empreses tecnològiques, l’anomenada taxa Google, perquè “ara no aporten el mateix que altres grups empresarials”. En una entrevista al programa ‘Hoy por Hoy’ de la Cadena Ser, la ministra ha explicat que també crearan un impost per a la banca per finançar les pensions i les taxes ambientals, que “tindran un afany més dissuasiu que recaptatori”. Una altra de les novetats que ha anunciat és la deducció a aquelles empreses que “tinguin una política d’igualtat efectiva i permetin la incorporació de les dones a posicions de responsabilitat” per tal que la “societat es feminitzi”. Amb aquesta nova política fiscal es vol elevar “el sostre de despesa” de cara a l’any que ve i les “despeses socials que es van perdre durant la crisi”.

Montero ha assegurat que no s’apujaran els impostos als ciutadans i ha explicat que l’executiu de Pedro Sánchez vol evitar que les grans empreses tinguin deduccions en l’impost de societats i que posarà un límit, un “tipus mínim” de cotització. La intenció de la ministra d’Hisenda és començar a tramitar el més aviat possible aquesta nova política fiscal al Congrés. Tot i que Montero ha reconegut que “no donarà temps” a fer “una reforma integral” del model de finançament autonòmic, ha explicat que preveu “millores” per a les comunitats per tal que “puguin dedicar més recursos a sanitat, educació i dependència”.

Nou comentari