El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol anuncia que exhumarà Franco el 10 de juny
  • CA

 

La Moncloa ha anunciat aquest divendres que Francisco Franco serà exhumat del Valle de los Caídos el 10 de juny i les seves restes seran traslladades al cementiri del Pardo. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha explicat que l’Executiu ha triat aquesta data “perquè no coincideixi en els procediments electroals que ara afrontem” i perquè d’aquesta manera “es protegeix la tutel·la judicial efectiva dels mateixos familiars que han exercit dins del marc local totes les capacitats de discrepància”.

 

La família de Franco, contrària a l’exhumació de les restes del dictador, va demanar que en cas que es retirés el seu cos, aquest fos traslladat a la catedral de l’Almudena. El govern espanyol, però, ha reiterat en diverses ocasions que tenia informes que avalaven que enterrar Franco en aquella catedral no era segur. S’hagués convertit en un lloc de culte i el fet que es trobés en un lloc tan cèntric de la ciutat podria comportar alguns conflictes. Aquí és on s’ubica el cementiri del Pardo:

 

La ministra socialista ha tret pit i ha insistit en diverses ocasions que d’aquesta manera “conclou” una de les principals mesures que va prometre Pedro Sánchez quan va arribar a la Moncloa. Ara, el govern espanyol pretén que el Valle de los Caídos passi a ser “un lloc de repòs i respecte“.

 

La decisió ha estat presa al marge de la família de Franco, ja que no van proposar cap altre lloc que no fos l’Almudena. Tot i això, Calvo ha explicat que la família podrà assistir a la cerimonia del 10 de juny si així ho desitja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa