El Govern es personarà per defensar els votants de l'1-O que la Fiscalia vol investigar

Quim Torra ha atribuït aquesta investigació a una campanya de la por: "Això no ho podem tolerar de cap de les maneres"

 

 

 

El president del Govern, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns que es personaran per defensar la desena de votants de l'1-O que la Fiscalia vol investigar. En la presentació del llibre 1 judici (polític) i 100 preguntes, ha atribuït aquesta investigació a una campanya de la por: "Això no ho podem tolerar de cap de les maneres". "Amb aquests ciutadans, la Generalitat estarà sempre al seu costat", ha afegit el president.

 

 

Fonts del Govern han informat a Europa Press que la Generalitat ja està personada en el procediment contra l'actuació de la Guàrdia Civil en el 1-O i que ara s'oposaran a la recerca de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat a votants del referèndum. Torra ha criticat a la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat per demanar aquesta recerca, i considera que busquen introduir "càpsules de por per a tenir una societat que no s'atreveixi a reclamar els seus drets, que no protesti i no es manifesti".

 

 

Sobre el judici del procés sobiranista en el Tribunal Suprem, Torra ha recordat que ell va ser president d'Òmnium i ha insistit que hagués fet el mateix que Jordi Cuixart: "Jo estaria en la presó perquè hauria fet exactament el mateix que Jordi Cuixart". Així mateix, ha reiterat que, si els presos sobiranistes són condemnats, proposarà al Parlament una "resposta democràtica i basada en el dret a l'autodeterminació".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?