El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es personarà per defensar els votants de l’1-O que la Fiscalia vol investigar
  • CA

 

 

El president del Govern, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns que es personaran per defensar la desena de votants de l’1-O que la Fiscalia vol investigar. En la presentació del llibre 1 judici (polític) i 100 preguntes, ha atribuït aquesta investigació a una campanya de la por: “Això no ho podem tolerar de cap de les maneres”. “Amb aquests ciutadans, la Generalitat estarà sempre al seu costat”, ha afegit el president.

 

Fonts del Govern han informat a Europa Press que la Generalitat ja està personada en el procediment contra l’actuació de la Guàrdia Civil en el 1-O i que ara s’oposaran a la recerca de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat a votants del referèndum. Torra ha criticat a la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat per demanar aquesta recerca, i considera que busquen introduir “càpsules de por per a tenir una societat que no s’atreveixi a reclamar els seus drets, que no protesti i no es manifesti”.

 

Sobre el judici del procés sobiranista en el Tribunal Suprem, Torra ha recordat que ell va ser president d’Òmnium i ha insistit que hagués fet el mateix que Jordi Cuixart: “Jo estaria en la presó perquè hauria fet exactament el mateix que Jordi Cuixart”. Així mateix, ha reiterat que, si els presos sobiranistes són condemnats, proposarà al Parlament una “resposta democràtica i basada en el dret a l’autodeterminació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa