El Govern entrega les al·legacions al TSJC favorables a l’ajornament electoral

L'executiu presenta un document d'unes 50 planes basat en els tres informes jurídic, sanitari i de processos electorals

El Govern en funcions ha entregat al TSJC les al·legacions contra la suspensió cautelar de l’ajornament electoral, a les 9 hores d’aquest dijous. Fonts de Palau concreten que el document, d’unes 50 planes, es basa en els tres informes jurídic, sanitari i de processos electorals, que ja s’adjuntaven en el decret suspès pel tribunal. Les al·legacions, doncs -que han elaborat els lletrats de la Generalitat-, tornen a incloure els informes tècnics i jurídics. L’executiu en funcions no planteja elements nous al document, i reitera que el que s’ha fet és correcte. El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ja va dir ahir que l’executiu “batallaria fins al final” perquè les eleccions se celebressin el 30-M.

El Govern va haver de reactivar ahir el dispositiu del 14-F. Tot i això, es mostra “convençut” de poder justificar l’ajornament al TSJC. L’executiu reclama “màxima celeritat” al tribunal per resoldre definitivament les impugnacions.

El TSJC va suspendre dimarts, de forma cautelar, el decret del Govern que ajorna les eleccions al Parlament del 14-F. Els comicis es mantenen, de moment, en aquesta data. El tribunal va instar la Generalitat i la Fiscalia a presentar les seves al·legacions abans d’aquest dijous a les 10h sobre les mesures cautelars de quatre dels recursos. 

La Fiscalia ja ha presentat les seves i ha avalat la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions. El ministeri públic al·lega que si s’aixeca la suspensió cautelar, quan el tribunal resolgui ja haurà passat el 14 de febrer, cosa que faria impossible fer complir la resolució en cas que sigui contrària a la Generalitat.

Comentaris

    Abril Pasqual 21/01/2021 11:38 am
    A la Generalitat de Catalunya, qui fa els escrits jurídics? Qui redacta les lleis? Qui assessora el govern en aquests moments? Com s'accedeix a aquesta responsabilitat? Són càrrecs d'oposició? Són càrrecs d'endoll? El personal que es mou actualment per la instància més representativa de Catalunya és un "totum revolutum" d'ineptes. Tan incapaços de fer les coses bé com d'adonar-se que s'estan fent malament. I això va per tots els partits. Quina és la figura del govern de la Generalitat equivalent a secretari-interventor dels ajuntaments????? Perquè ens fan passar tanta vergonya????? El president Torra en va ser ben conscient. Per postres, la majoria dels agents visibles i dels que no ho són tant, reapareixen a les llistes de la nova convocatòria electora!!!!! Quina perspectiva tan desgraciada! Fan falta persones ben preparades i intel·ligents i creatives i només veiem, majoritàriament, poltroneres sense experiència ni formació específica més enllà de la militància o potser sí que a algunes els penja algun títol universitari però només l'han fet servir d'arracada... perquè, per capacitats, són persones d'aquelles que no hi veuen més enllà del nas.
    Pajaritu 21/01/2021 10:25 am
    Ojalá estuviéramos gobernados por incompetentes. Son auténticos imbéciles.

Nou comentari