El Govern diu que el 14-F envia “un missatge clar a Madrid i Brussel·les”

Budó espera que els partits i el Parlament construeixin una majoria per fer un nou Govern

El Govern ha valorat en la reunió d’aquest dimarts els resultats de les eleccions i ha destacat que ha estat un “missatge clar de la ciutadania”, ha informat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, en roda de premsa des del Palau de la Generalitat. L’Executiu de JxCAT i ERC en funcions, que s’ha reunit aquest matí, ha remarcat que “l’opció que aposta per la solució política ha sortit clarament reforçada, i els partits que aposten per l’amnistia i l’autodeterminació també, superant més del 50% en vots per primera vegada”. Budó ha avisat que aquest és “un missatge clar a Madrid i Brussel·les” i ha afegit que “ara correspon a les forces polítiques i al Parlament la construcció d’una majoria que permeti la formació d’un nou Govern”.

Budó ha reiterat que tant Madrid com Brussel·les “han de saber que el conflicte no està resolt i que s’ha d’afrontar des de la negociació política, que passa per l’autodeterminació i l’amnistia”.

Budó ha rebutjat manifestar-se sobre si vol esdevenir presidenta del Parlament. “Parlar de noms és prematur i irresponsable”, ha remarcat. La portaveu ha afegit que no sap si el nou Govern serà de dos o tres partits i ha demanat deixar-ho en “l’àmbit dels partits”. Com a Govern, ha reiterat “demanem que els partits pugin negociar per ganatir un govern sòlid amb un suport parlamentari que permeti avançar en les polítiques que es vagin acordant a les institucions”.

La portaveu però ha remarcat que els governs de coalició són normals i que el resultat de les eleccions marquen que “els partits d’una manera o altra s’han d’entendre”. Budó també ha considerat que els resultats obtinguts per ERC i JxCAT “validen l’acció de Govern” i també la gestió feta per la pandèmia. Pel que fa als terminis per constituir el nou Parlament i formar nou Govern es puguin complir d’acord amb el que fixa la normativa.

El Govern també ha valorat positivament el desnevolupament de les eleccions malgrat les dificultats de la pandèmia. Budó ha associat la baixada de la participació a la por per la pandèmia i ha recordat que per això es va voler endarrerir la data al 30 de maig, però el TSJC ho va impedir.

Comentaris

  jg 16/02/2021 5:35 pm
  hay que organizar otro referéndum y que el gobierno os apalee otra vez....y volver a empezar....y así en bucle...
  Venedors de fum 16/02/2021 5:02 pm
  Quants missatges "clars" fan falta?
  Groc 16/02/2021 4:23 pm
  El missatge mes clar de la ciuradania ni es per a Brusel.les ni pel mon es per a vosaltres ERC JXCAT i CUP !!! formeu govern ja !!! Prou protagonismes i més diàleg !!! L’exigim al demés i no sabem manntenir-lo nosaltres !!! Arremangueu-vos d’una vegada que ja comencem a estar-ne farts !!!
   Nomar 16/02/2021 5:09 pm
   Deixeu-los fer, encara no fa dos dies de les eleccions...
  Gric 16/02/2021 4:21 pm
  El missatge mes clar de la ciuradania ni es per a Brusel.les ni pel mon es per a vosaltres ERC JXCAT i CUP !!! formeu govern ja !!! Prou protagonismes i més diàleg !!! L’exigim al demés i no sabem manntenir-lo nosaltres !!! Arremangueu-vos d’una vegada que ja comencem a estar-ne farts !!!
  Tururuuuuut 16/02/2021 4:16 pm
  L'espanyolam torna a anar roent, bon senyal.
  Dr Sallop 16/02/2021 3:48 pm
  27 % eoooooooo!! 27 % !! no 50 %
  45
  65
  Respon
   josepesp 16/02/2021 4:44 pm
   De Dr. en tens poc i de matemàtic meins lo que si tens es un fatxisme que t’ asfixia.
   . 16/02/2021 4:08 pm
   Vols dir el percentatge d'unionistes o altrament dits annexionistes, no ? Ha, ha, ha .
  Dr Sallop 16/02/2021 3:41 pm
  El Govern ha emplaçat l'executiu espanyol i les autoritats de la UE a "saber interpretar" el resultat de les eleccions que s'han celebrat aquest cap de setmana a Catalunya, en què les forces independentistes han superat el 50% dels vots. . . . . . . aixo NO es veritat, aixo es unaltra troila indepern, els vots son un 26% d'una participacio del 48% de votants, que un 26% haji votat independencia , no es el mateix que ho hagi fet un 50% !! INDEPENDENTISTES pòdrieu deixar de mentrir ?????
  44
  104
  Respon
   josepesp 16/02/2021 4:36 pm
   No en tens ni p.i. de % sobre les votacions.
   És molt senzill ... 16/02/2021 4:30 pm
   ... se'n diu R E F E R È N D U M d'autodeterminació. Comptem-nos. Sí a la independència política respecte a l'estat espanyol.
  Este periodista adoctrinado y subvencionado no se entera. 16/02/2021 2:18 pm
  Europa ha contestado en menos de 8 segundos que pasa de miserables golpistas y Madrid sabe que JxC ya no pinta un rábano.
  44
  117
  Respon
   Democràcia 16/02/2021 4:27 pm
   Això que tu en dius "Europa", és a dir la Unió Europea, poc a poc perd la paciència amb l'estat espanyol. De fet el polític espanyol Perez Rubalcaba (1951 / 2019 ) ja va avisar els seus col·legues espanyols : ""El Estado [espanyol] pagará el coste de quitar a Puigdemont de "enmedio" ". Temps. Com més temps passa, Espanya resta més amb el cul i llurs vergonyes enlaire. Nosaltres anem fent camí, vosaltres mentre seguiu fent el mec i escrivint collonades. per part nostra cap problema.
  Gonzalo 16/02/2021 1:41 pm
  Queréis a vuestros presos en casita con el indulto bajo el brazo? Illa president!!!!!!
   Gecko 16/02/2021 4:05 pm
   Guaiteu el fatxa Gonzalo fent-se el "socialista". El malparit i renegat Illa que volia "passar pàgina" i que veia "10 anys perduts", com si no hagués passat res, ha restat amb un pam de nas. Ara des de l'annexionisme els emprenya que ja portem dues eleccions al Parlament fallides per a ells, el desembre del 2017 la consigna fou votar el partit de Rivera amb tot l'ajut financer necessari... enguany el poder judicial espanyol lawfare va trobar una "oportunitat" imposar les eleccions en plena pandèmia, amb l'esperança espanyola que la repressió i les mentides per a intentar enfrontar i dividir catalans, i amb el ministre espanyol, "cupo catalán" fent-se el president abans d'hora, el flabiol espanyols els hi sonaria. En comptes d'això han vist astorats com el 51% dels vots emesos eren vots d'independentistes, la qual cosa demostra que la repressió, "les hemos destrozado el sistema sanitario", les falses acusacions, la publicació de comptes bancaris falsos, els judicis farsa, la violència policial espanyola del primer d'octubre, els informes i atestats Tacito, el lawfare, el clavegueram de l'estat espanyol... Tot plegat no els serveix de res. Endavant cap la independència !
  el 14-F envia “un missatge clar a Madrid i Brussel·les” 16/02/2021 1:40 pm
  I el missatge és: les eleccions autonòmiques funcionen perfectament a les comunitats autònomes espanyoles. Catalunya és un bon exemple.
   Tururuuuuut 16/02/2021 4:15 pm
   El missatge, els espanyolistes més fatxes i extremistes s'aferren a un partit fastigós d'ultradreta per a intentar mantenir la "unitat d'Espanya", una unitat que es desfà des del 1587 ! Parlen sempre de la divisió de l'independentisme i a mi que els espanyolistes ens expliquin com cassen "Podemos" amb el PP, el partit de Rivera, PSOE o encara vOx.... Apa !
  Nomecrecres 16/02/2021 1:38 pm
  Vaja misatge!Que el 27% dels catalans son independentistas.Mare de Deu.?
   josepesp 16/02/2021 4:42 pm
   Un altre que no te ni p.i. de % .

Nou comentari