El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern danès té “total confiança” en la justícia espanyola pel cas dels Jordis
  • CA

 

El govern de Dinamarca manté que el conflicte a Catalunya és “un afer intern” i que té “total confiança” en el sistema judicial espanyol però ha fet de nou una crida al “diàleg” per resoldre la situació. En una intervenció al parlament danès, el diputat Pelle Dragsted ha reclamat al ministre d’Afers Exteriors, Anders Samuelsen, que es posicionés sobre l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez quan està a punt de fer un any que van entrar a presó. “Tinc plena confiança en com la justícia espanyola funciona i no veig motius per implicar-nos en aquest tema”, s’ha limitat a dir el ministre, que ha reclamat, això sí, “diàleg entre les dues parts, com també ha demanat la Comissió Europea”.

 

“Hem vist en moltes ocasions com el nostre govern ha tingut una actitud dura cap a països que violen llibertats polítiques i drets humans. La independència i la imparcialitat de la justícia espanyola estan en qüestió“, ha replicat el diputat Dragsted, de l’Aliança Roja-Verda danesa, i un dels observadors internacionals de l’1-O. 

 

Dragsted ha demanat al govern danès que, com aliat de l’Estat espanyol, “s’aixequi i digui que ja n’hi ha prou” i que a la Unió Europea no poden haver-hi “presos polítics”. Davant la insistència, el ministre ha reiterat que “el que pot fer” el govern i la Unió Europea és simplement “encoratjar el diàleg” i “esperar a les sentències pendents”. 

 

El ministre danès ha dit tenir “molt respecte” per organitzacions com Amnistia Internacional, que ha criticat l’empresonament dels Jordis, però ha reiterat que no veu “motius” per involucrar-se en com la justícia espanyola porta el cas. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa